Oğlu olursa adını Mandela koyacaktı

Norveç'in başkenti Oslo yakınlarında geçtiğimiz hafta düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden Gizem Doğan, bugün Trondheim şehrinde toprağa verildi.

Oğlu olursa adını Mandela koyacaktı
Futbol sahasında düzenlenen cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Bozdağ ve Davutoğlu, Doğan ailesine taziyede bulunduktan sonra cenaze namazı kıldı.

EN BÜYÜK HAYALİ BİR YARDIM KONVOYUYLA GAZZE’YE GİTMEKTİ

Kuzeni İlknur Tunç, 17 yaşında yaşama veda eden Gamze'yi şu sözlerle anlattı:

"Gizemcik açmamış bir goncagül, genç bir fidan dupduru bir ırmak. Yunus Emre misali; yaradılanı sever Yaradandan ötürü... Bir sevgi kelebeği, barış elçisi. Mevlana'nın 'ne olursan ol, yine gel' sözünü hayat felsefesi haline getirmiş bir insandır. En büyük hayalleri arasında bir yardım konvoyuyla Gazze'ye gitmek vardır. Rol modelleri arasında Başbakan RecepTayyip Erdoğan ve Norveç Sanayi Bakanı Trons Giske vardır. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun enerjisine de hayrandır.

Terör bizi korkutmayacak. Demokrasi, hoşgörü ve dayanışma yolundan döndürmeyecek. Gizemcik; annen, baban, kardeşlerin seni çok özleyecek. Seninle gurur duyuyoruz meleğim. Nur içinde yat. Mekanın cennet, şehitler yoldaşın olsun."

"OĞLUM OLURSA ADINI MANDELA KOYACAĞIM"

Şakayla karışık, 'bir gün bir oğlu olursa adını Nelson Mandela koyacağını' söylediğini aktaran Tunç, "Hayatı demokrasi, hoşgörü ve dayanışma ile dopdoluydu" dedi.