'Bize ilk yardım eden Türkler oldu'

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Serif Ahmet, devlet olarak ne zaman sıkıntıya düşseler ilk yardıma gelenlerin Türkler olduğunu söyledi.

'Bize ilk yardım eden Türkler oldu'
Bundan dolayı tümTürkiyehalkına teşekkür ettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Şerif Ahmet, şu anki kuraklığın büyük olduğunu, bunun içinde yapılacak yardımların esirgenmemesi gerektiğini belirtti.

Kuraklık nedeniyle yaşanan felaketin ardından bölge halkına yardımcı olmak için harekete geçen Kimse Yok Mu Derneği ve Nile Organization yetkilileri Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Serif Ahmet ile görüştü.

Görüşme sırasında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi veren Nile Organizasyon Başkanı Bilal Çelik, Cumhurbaşkanı'ndan da burada yapılacak acil yardımlar hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmet yapılan çalışmalardan dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Ne zaman zorda kalsalar ilk yardıma koşanın Türkiye olduğunu belirten Şerif Ahmet konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz ne zaman zorda kalsak ilk gelen sizler oldunuz. Gördüğünüz gibi burada kuraklık çok büyüktür. Bu konuda tüm dünyadan yardımlarını bekliyoruz. Burada yapılması gereken şeyler oldukça büyük.

Bunun yanında yeni kurulmuş hükümet burada işe yeni başladı. İnşallah bundan sonra her şey çok daha güzel olacak. Ayrıca Kimse Yok Mu Derneği ve Nile Organizasyona Devlet adına çok teşekkür ediyoruz"