Bakan Yıldız Emet‘te

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Bor madeni sadece ve sadece devlet eli ile çıkartılıp işletilecektir" dedi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kütahya‘nın Emet ilçesine gelen Bakan Yıldız, ilk olarak Emet Belediyesi‘ni ziyaret etti. Yıldız‘ı Belediye Başkanı Mustafa Koca ve kalabalık bir halk topluluğu karşıladı. Belediye başkanı Koca‘yı makamında ziyaret eden Taner Yıldız‘a son belediye meclis toplantısında karara bağlanan Emet ilçesi hemşehrilik beratı verildi. Duygulanan Yıldız, "Bu ziyaretim sırasında aldığım en anlamlı hediye buydu. Artık kimse bana hemşehrimiz misin diyemez, diyecek olursa bu beratı

gösteririm ona. Artık bende sizin resmi bir hemşehrinizim" diye konuştu.

Heyet, daha sonra belediye binası önünde toplanan vatandaşlara seslendi. İlk olarak konuşma yapan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, "Bor madeni tespit edilen alanda bulunan köylerimiz istimlak ediliyor. Bunun sonucunda yaklaşık 10 bin TL para veriliyor.Bu parada ev almalarına olanak sağlamıyor. Köylülerimiz -10 bin TL‘yi devlete verelim, kalanını bize borçlandırsın, bizleri ev sahibi yapsın- diyorlar. Şu anda en büyük sıkıntımızdan birisi bu. Diğer sıkıntımız ise kalifiye eleman sıkıntısı. Buraya gelen

memurlar yüksek puan alıp başka yerlere gidiyor. Tam yetişmişken buradan kaçıyor. ÇAYKUR‘da çalışan işçi personelin yaklaşık 300 kişisi memur yapıldı ve bu sorun çözüldü. Sizden bu uygulamanın ilçemizde yapılması için çalışmalarınızı bekliyoruz bakanım" dedi

"BOR DEVLET ELİ İLE İŞLETİLECEKTİR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, "Bildiğiniz gibi bir çok kuruluşu özelleştiriyoruz, ancak bor madenini hiçbir şekilde özelleştirme gibi bir çalışmamız yoktur ve olmamıştır. Bor madeni sadece ve sadece devlet eli ile çıkartılıp işletilecektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız‘ın konuşması sonunda Aysun Şengül adlı vatandaş, zatürre olan 4 yaşındaki kızı Aysel Şengül‘e yardım edilmesi için kendisine bir mektup verdi. Yıldız, konu ile ilgileneceğini söyleyerek mektubu aldı.

Daha sonra ilçede bulunan bor tesisleri ziyaret edildi. Burada yapılan ve fikir alışverişi şeklinde geçen toplantıda söz alan Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, "Sayın bakanım Eti Maden İşletmeleri sürekli kamyon ile nakliyat yaptığı için yollara büyük zarar veriyor. İl özel idaremize yaklaşık 5-6 trilyon yardım yapabilirler mi" diye sordu.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz ise, "Bakanım bizim için miktarın önemi yok, sadece Hazine tarafından sorun var, onlar onay verdikten sonra biz gereken kaynağı aktarırız" dedi.

Son olarak konuşan Bakan Yıldız, Hazine ile görüşüp konuyu sonuçlandıracağının müjdesini verdi. Yıldız, ayrıca Emet ilçesinde çalışan memurlara da büyük bir müjde verdi. Yıldız, "Ankara‘daki personel de, buradaki personel de aynı ücreti alıyor. Bunun düzenlemesi için çalışma başlatacağız" dedi.

Bakan ve beraberindekiler, daha sonra ilçeden ayrıldılar.

Kaynak: İHA