Bakan Yıldız‘dan Taahhütname Yorumu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı doğalgaz şirketlerinin muhtemel zamma karşı vatandaşlardan ileriye dönüş taahhütname aldığını belirterek, "Bu kesinlikle kanuni değil. Yasağı ihlal eden şirketleri uyarıyorum" dedi.

Bakan Yıldız‘dan Taahhütname Yorumu
Bakan Yıldız, bakanlığıyla ilgili temaslarda bulunmak üzere Kütahya‘ya geldi. Bakan Yıldız, temaslarına Kütahya Valisi Kenan Çiftçi‘yi makamında ziyaret ederek başladı. Vali Çiftçi, Bakan Yıldız‘a kentin genel durumuyla alakalı bilgiler verdi. Kütahya‘nın maden bakımından çok zengin bir il olduğunu dile getiren Bakan Yıldız, Kütahya‘ya maden müzesi kurulması için çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Daha sonra Kütahya Belediyesi‘ne geçen Yıldız, Türkiye‘nin her geçen gün büyüyüp geliştiğini belirtti. Yıldız şöyle konuştu:

"Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Değişen Türkiye‘nin illere sirayet eden yanı var. Merkezi hükümetin yerel yönetimlere yönelik yaptığı güçlendirme Kütahya‘da hissedilecek. Doğalgazın Kütahya‘ya gelmiş ve belirli bir seviyeye kullanılıyor olması sevindirici. Bazı şirketlerin doğalgaz faturaları için ileriye dönük vatandaşımızdan senet (taahhütname) aldığını duydum. Bu kanuni değil ve yasaktır. Vatandaşımızdan artı senet düzenlemekle, ‘ola ki ileride doğalgaz fiyatının haricinde alacaklarım olur‘ demesi

doğru değil. O yüzden özelleştirilmiş doğalgaz şirketlerini uyarmak isterim."

AK Parti İl Başkanlığı‘nı da ziyaret eden Bakan Yıldız, incelemelerde bulunmak üzere Emet ilçesine hareket etti.

Kaynak: İHA