22. Dini Yayınlar Ve Kitap Fuarı Açıldı

Malatya‘da 22‘inci Dini Yayınlar ve Kitap Fuarı açıldı.

22. Dini Yayınlar Ve Kitap Fuarı Açıldı
Sümer Park‘ta tertip edilen fuarın açılışına Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Malatya Belediyesi Kültür Müdürü Murat Nalçacı ile İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ve vatandaşlar katıldı. Açılış öncesinde mehter takımı bir gösteri yaptı.

Bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, "Kitap fuarı, millet olarak bizlerin daha fazla okumamızı, kendimizi daha fazla aydınlatmamızı ve bilgimizi artırmamızı gereken bir uygulamayla alakalı. Bu uygulamanın temel araçları olan kitapları dünyada yirminci büyük ekonomi içine girmiş olan ve 2023 itibariyle ilk 10 içine girme iddiasında bulunan bir ülke için çok yüksek bir hedefi tutturması, dünyada okumada çok daha yüksek bir seviyeye ulaşmamız açısından büyük önem taşıyor" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, "Malatya Belediyesi olarak Ramazan ayının amacına uygun olarak gerçekleşmesi, vatandaşlarımızın Ramazanı dolu dolu geçirmeleri adına bir takım etkinlikler yapıyoruz. İftar çadırımızda bin 500 kişiye yemek verip, Sümer Park‘ta çeşitli etkinliklerde bulunuyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza şerbet ikramında bulunuyoruz. Bunun yanında kitap fuarımızı açarak, vatandaşlarımızın okumasını sağlıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, "Binlerce kere şükürler olsun, bu mübarek aya yüce rabbim bizleri kavuşturdu. Yüce rabbim inşallah rahmeti, bereketi, selametini tüm milletimizin üzerine eyler" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Türk insanı olarak okuma alışkanlığımızın ne kadar zayıf olduğu her zaman söyleniyor. Japonya‘da bir insanın kitap okuma sayısı 25 iken, maalesef Türkiye‘de 6 kişinin bir kitap okuduğuna şahit olmaktayız. İnşallah bu tür fuarlarla kitap okuma alışkanlığı daha da artacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA