2011 Yılı Ortaöğretime Yerleştirme İşlemleri Kayıtları Başladı

Ortaöğretime Yerleştirme Puanı‘na (OYP) göre gerçekleştirilen 2011 yılı ortaöğretime yerleştirme işlemleri kayıtları bugün başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı‘ndan yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılında ortaöğretim kurumlarına asıl kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlarının bugün başladığı belirtildi. Açıklamada, 5 Ağustos Cuma günü saat 17.00‘da sona erecek kayıt işlemleri konusunda velilerin e-Okul "Veli Bilgilendirme Sistemi"yle bilgilendirileceğine işaret edildi. Genel liselere kayıt yaptıracak öğrencilerin 1-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında genel lise müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu

yıl, adayların bir okula asıl kayıt hakkı kazansın ya da kazanmasın bir veya daha fazla okul için de yedek kayıt hakkı kazanabildiği yeni bir uygulamaya geçilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Sınav sonuç belgesinde öğrencinin asıl kazandığı okul ile yedek kazandığı okul veya okulların yedek sırasının belirtildiği açıklamada, "Özellikle asıl veya yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir" denildi. Açıklamada süresi içerisinde kayıt yaptırmayan öğrencilerin haklarını kaybedecekleri dile getirilerek, öğrencilerin kayıt haklarını kaybederek mağdur duruma düşmemeleri için velilerin e-Okul sisteminden yerleştirme takvimini takip

etmeleri gerektiği ifade edildi. Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumuna yerleştirilemeyen öğrenciler ile başvuru yapmayan öğrencilerden genel liseye kayıt yaptırmak isteyenlerin 10-26 Ağustos 2011 tarihleri arasında genel lise müdürlüklerine müracaat edeceklerine işaret edilen açıklamada, sınavsız öğrenci alan meslek lisesine kayıt yaptırmak isteyenlerin ise yine aynı tarihlerde e-Okul sistemi üzerinden elektronik ortamda en fazla 10 tercih yaparak e-Kayıt başvuruşunda bulunabilecekleri bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci kayıtlarında, terör saldırıları sonucu şehit olan ya da malul duruma düşen öğretmenlerimizin çocukları, şehit, malul ve muharip gazi çocukları ile eğitime ihtiyacı olan çocukların durumlarını belgelendirmeleri ve istemeleri halinde, istedikleri genel veya meslek kayıtlarının yapılmasına imkan verilmiştir. Bu vesileyle ortaöğretime yerleştirme öncesinde başarılı olan öğrencilerimizi, okullarını, öğretmenlerini ve ailelerini bir kez daha kutluyoruz."

Kaynak: İHA