Van Emniyet Müdürlüğü‘nde Terfi Heyecanı

Van‘da Emniyet Genel Müdürlüğü 2011 yılı yaz atama döneminde bir üst rütbeye terfi eden müdür ve amirlere düzenlenen törenle rütbeleri takıldı.

Van Emniyet Müdürlüğü‘nde Terfi Heyecanı
2 Nisan Polisevi‘de düzenlenen terfi törenine Van Valisi Münir Karaloğlu, yardımcısı Atay Uslu, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Cumhuriyet Başsavcılı Vekili Yılmaz Kıstı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, müdür yardımcıları Osman Kale, Emin Semiz ve çok sayıda amir ve polis memuru ile eşleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, yaptıkları iş icabı emniyet ve güvenlikte çalışan arkadaşların bazen mesai mefhumu tanımadan, bazen de gerektiği kadar dinlenmeden çalıştıklarını söyledi. Karaloğlu, "Bu yoğun tempo içerisinde çoğu zaman çocuklarımıza ve eşlerimize gerektiği kadar zaman ayırmadan çalışıyoruz maalesef. Onun için ben rütbeleri daha çok çocuklar ve hanımların hak ettiği inancındayım. İzmit Büyükşehir Belediyesi‘nde 5 sene çalıştım. Çocukların nasıl büyüdüğünü bile fark etmemiştim. Yoğun bir tempo ile çalıştığımız için. Şuan içinizde bazılarınız "Biz de fark etmedik" diyenler oluyor. Yoğun ve stresli çalışıyorsunuz. Onun için burada rütbeleri alan arkadaşlar analarının ak sütü gibi hak ettiklerine inanıyorum. Bundan önceki rütbelerinde olduğu gibi bundan sonrada o aziz millete mesai mefhumu tanımadan 24 saat esası ile hizmet etmeye devam edecekler, devam edeceğiz. Bizim görevimiz bu. Ben bu akşam rütbe alan bütün arkadaşlarımı, eşlerini ve çocuklarını kutluyorum. Rütbe alıp ta bizimle devam edenlere burada başarılar diliyorum, tayını çıkan arkadaşların da yeni görev yerlerinde başarılar diliyorum. Kendileri eşleri ve çocukları ile birlikte sağlıklı, mutlu ve kazasız bir hayat diliyorum" dedi.

Dana sonra bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, 2011 yılı içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek ve Merkez Değerlendirme Kurulu kararı ile bir üst rütbeye terfi ettirilen personelle birlikte görev yapmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Uçkan, "Rütbe terfiine hak kazanan değerli meslektaşlarımı tebrik eder yeni rütbelerinde başarılar dilerim. Ayrıca ilimizde görev süresini tamamlayıp birinci bölge illere ataması yapılan değerli meslektaşlarıma bundan sonra başarılarla dolu bir mesleki hayatın yanında tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu bir gelecek temenni ediyorum. Düzenlediğimiz rütbe terfi töreninde bizleri onurlandırdığınız için teşekkür eder saygılar sunarım" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Vali Karaloğlu, 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü‘nden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü‘ne terfi eden Osman Kale ve Emin Semiz‘in rütbesini taktı. Daha sonra bir üst rütbeye terfi eden 4 emniyet müdürü 3 emniyet amiri, 2 başkomiser, ve 1 komiserin rütbeleri takıldı.

Kaynak: İHA