Toroslar‘da Ada İçi Çevre Düzenlemesi

Mersin‘in merkez ilçe Toroslar Belediyesi‘ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde bulunan mahallelerdeki toplu konut alanlarında çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Toroslar‘da Ada İçi Çevre Düzenlemesi
Akbelen, Güneykent ve Halkkent mahallelerinde sürdürülen çevre düzenleme çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, binaların yapıldığı dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesi‘nin çevre düzenlemesinin yapılması ile ilgili belli bir miktarda para topladığını ancak bugüne kadar gerekli çalışmaların yapılmadığını söyledi.

Kendi görev alanlarında olmamasına rağmen, belli bir program dahilinde ada içlerinde; sathi kaplama asfalt, kaldırım, ışıklandırma ve yeşillendirme çalışmaları yapıldığını dile getiren Başkan Tuna; "Hedefimiz toplu konut alanlarını daha modern ve çağdaş bir görünüme kavuşturmaktır" ifadesini kullandı. Çevre düzenleme ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getiren Tuna, modern şehirciliğin temelinin çevre düzenlemesi olduğuna dikkat çekerek, toplu konut alanlarında ada içi çevre düzenlemesinin yanı sıra ‘Boyası Sizden İşçiliği Bizden‘ sloganı ile Renkli Adalar Projesi‘ni hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

Ada bazında hayata geçirilen projede boya malzemelerinin vatandaşlar tarafından alındığını, işçiliğini de belediye olarak kendilerinin üstlendiğini ifade eden Belediye Başkanı Hamit Tuna; "Bakımsız yapısı ile öne çıkan konutlar ilçenin modern bir görünüme kavuşması noktasında bir engel oluyordu. Bu engeli aşabilmek amacıyla renkli adalar projesini hayata geçirdik. Bir yandan bu projemizi sürdürürken diğer yandan da ada içi çevre düzenleme çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayarak toplu konut alanlarımızı daha yaşanabilir bir görünüme kavuşturacağız" dedi.

Kaynak: İHA