Ortaca Belediyesi Asfaltını Kendi Döküyor

Ortaca Belediyesi, ilçede devam eden üst yapı çalışmalarının daha etkin hale getirilmesi için yeni bir asfatlama makinesi araç parkına dahil etti.

Ortaca Belediyesi Asfaltını Kendi Döküyor
Yatırım Teşvik Belgesine sahip olan Ortaca Belediyesi, teşvik kapsamına giren makine, teçhizat, iş makinesi, greyder, silindir ve içme suyu borusu alımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda 636 bin 963, 82 TL tutarında yatırım gerçekleştiren belediye 97 bin 163,97 TL KDV indiriminden faydalandı.

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nın teşvikiyle 85 bin TL’ye alınan yeni asfalt makinesinin ilk çalışmasında Belediye Başkanı Hasan Karaçelik duygulu anlar yaşadı.Son 3 yıl içinde gerçekleşen alımlardan Ortaca Belediyesi’nin büyük miktarda tasarruf sağladığını açıklayan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “Gördüğünüz gibi Ortaca Belediyesi alt yapısı biten yolların, üst yapısının da bitirilmesi için yoğun caba göstermektedir. Bazı caddelerimize parke taşı, bazı caddelerimize de asfalt yapmak durumundaydık. Asfalt ihalesinde sürecin uzaması, Ortaca’nın 500 kilometre gibi yol ağına sahip olması, ihale süreçlerinde çok vakit kaybımız olması ve daha ekonomik olması açısından kendi asfalt makine parkımızı kurduk. Bu gün ilk defa kendi asfaltımızı kendimiz dökmeye başladık. Yeni alınan asfalt makinemiz gayet güzel çalışmaktadır. Bundan sonra Ortaca’mızda sanıyorum kendi asfalt makinemizle dökmeyeceğimiz ve asfaltlamayacağımız yol kalmayacaktır. Bu anlamda ben çok sevinçliyim. Yeni alınan asfaltlama makinesinin Ortaca Halkına Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Umarım uzun yıllar hizmet eder. Yeni alınan asfalt dökme makinesinin caddelere asfalt dökmeye başlamasıyla duygularımı kelimelerle ifade edemiyorum. Ortaca’mıza çok güzel bir eser kazandırdığımızı İnancındayım. İnşallah bundan sonra da halkımıza gereken hizmetlere yapmaya devam edeceğiz. Ortaca Belediyesi tarafından alınan bu asfaltlama makinesi kendi caddeleri bittiğinde Ortaca Belediyesi’ne kazançta sağlayacaktır. Görüldüğü gibi son model ve pratik, eski teknolojiden çok farklı durumda bu makine” diye konuştu.

Yol yapım ihalelerinin uzaması nedeniyle Makine parkını genişleten Ortaca Belediyesi; 1 adet greyder ve 1 adet silindir alımını gerçekleştirdi. Asfalt çalışmalarının daha hızlı ve kaliteli yapılabilmesi amacıyla sathi kaplama aracı aldı. Alınan asfalt makinesi son teknolojik sisteme sahip, elektronik kumanda sistemiyle yönetilmektedir. Araç teşvik belgesi kapsamında alındığı, KDV hariç 85 bin TL’ye mal olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA