Mersin‘de Uyuşturucu Operasyonu

Mersin‘de polisin düzenlediği 3 ayrı operasyonda 160 kilo esrar ile 3 bin 380 adet uyuşturucu nitelikli hap ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü‘nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il dışından temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Mersin‘de sokak satıcılarına sattıkları tespit edilen şahısların yakalanmasına yönelik sürdürülen çalışmalarda, Gündoğdu Mahallesi‘ndeki bir eve operasyon düzenlendi.

Operasyonda, il dışından temin edilerek Mersin‘de depolandığı anlaşılan toplam 11 kilogram esrar ele geçirildiği, olayla ilgili olduğu tespit edilen 1 firari şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Öte yandan, 2 Temmuz tarihinde Mersin‘e giriş yapmak isteyen bir kamyonda yapılan aramalarda, toplam 148 kilo 726 gram toz esrar ele geçirildiği ve bu olayla ilgili yakalanan bir şüpheli şahsın da sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ifade edilirken, söz konusu olayla ilgili olarak 3 firari şahsın yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

6 Temmuz tarihinde yine kente giriş yapmak isteyen bir otomobilde yapılan aramalarda da toplam da 3 bin 380 adet uyuşturucu ve uyarıcı nitelikli sentetik tablet ve 4 gram esrarın bulunduğu açıklandı.

Olayla ilgili olarak yürütülen çalışmalarda 2 kişinin sorgulandığı ve daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı, 1 firari şahsın da yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: İHA