Malatya‘da Güneş Enerjili Çadır Kent

Malatya‘da Tepeköy Yerleşkesi Çadır Kent basına tanıtıldı.

Malatya‘da Güneş Enerjili Çadır Kent
İl Özel İdaresi‘nin Merkez Sütlüce Tepeköy‘de yaptırdığı 500 kişi kapasiteli Güneş Enerjili Çadır Kent‘in basına tanıtım programına, Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Türksoy, Topsöğüt Belediye Başkanı Emin Paşahan, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik ile İl Özel İdaresi‘nin diğer yetkili ve ilgilileri katıldı.

Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, yaptığı konuşmada, Başbakanlık‘ın genelgesi ile mevsimlik tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi projesi kapsamında, kayısı toplama ve islim dönemi olan Temmuz ve Ağustos aylarında, özellikte Adıyaman, Şanlıurfa, Bingöl ve Muş illerinden tarım işçileri için burasının yapıldığını bildirdi. Tepeköy‘e 500 kişilik Çadır Kent yapıldığını söyleyen Becel, Darende ilçesi Yeniköy‘e 400 ve Akçadağ ilçesi merkezine de 400 kişilik Çadır kent yapılacağını bildirdi.

İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik ise, teknik bilgi verip, tuvalet ve banyo ile kalacakları yerleri bulunan Çadır Kent‘in enerjisinin ise güneş enerjisi ile sağlandığını ifade edip, Tepeköy ve Akçadağ‘da yapılan çalışmaların kayısı işçilerine yönelik olduğunu, Darende ilçesi Yeniköy‘deki çalışmanın da nohut ve mercimek işçilerine yönelik olduğunu kaydetti.

Bu arada, kayısıcı Aydın Elmas da, burada kalacaklara üç öğün yemeğin de verilmesini, yemek parasının da kayısıcılardan alınmasını önerdi.

Çadır Kentin toplam maliyetinin 1 milyon 164 bin TL olduğu kaydedildi.

Konuşmalardan sonra Çadır Kent gezildi.

Kaynak: İHA