Kanada Heyeti Bursa‘ya Hayran Kaldı

Bursa Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk ve İş Birliği Derneği‘nin (BAKİAD) misafiri olarak Bursa‘ya gelen 11 kişilik heyet, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı‘nı ziyaret etti.

Kanada Heyeti Bursa‘ya Hayran Kaldı
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan‘ın ağırladığı Kanadalı heyet, Bursa‘da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Küçük Sanayi İtfaiye binasını gezen Kanada‘da London İtfaiye Departmanı Başkanı Victor J Kobarda, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan binayı çok beğendiğini belirterek, "Teknolojik araç ve gereçlere sahip olan Bursa‘nın, itfaiye konusunda oldukça şanslı bir şehir olduğunu gözlemledim" dedi.

Kanadalı misafirlerine teşkilatın yapılanmasıyla ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Orhan Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe‘nin itfaiye teşkilatına verdiği önemi anlatarak, "Kısa zaman önce Küçük Sanayi ve Mudanya itfaiye grup binaları hizmete açıldı. Kestel itfaiye binasının inşaatına da başlandı, burası da birkaç ay içinde hizmete açılacak. 27 yeni itfaiye aracı da kısa zaman içerisinde filomuza dahil olacak" diye konuştu.

İtfaiye teşkilatına 24 yıl aradan sonra ilk kez geçen yıl 50 yeni personel alındığını kaydeden Doğan, teşkilatta nakille 50 personel ve 14 teknik personelin işbaşı yaptığını kaydederek, norm kadro doluluk oranının yüzde 25‘den yüzde 70‘lere ulaştığını vurguladı. Bursa ile Kanada arasındaki görüş alışverişinin Bursa Büyükşehir Belediyesi‘ne de olumlu katkı sağlayacağını ifade eden Doğan, misafirlerine Bursa kitabı hediye etti.

Kaynak: İHA