Erdoğan- Çiçek Görüşmesi Sona Erdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yemin krizi ile ilgili Meclis Başkanı‘nda bir davet gelirse bu davete uyabileceklerini söyledi.

Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, grup başkan vekilleri Nurettin Canikli, Ahmet Aydın ile birlikte TBMM Başkanlığı‘na seçilen Cemil Çiçek‘i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Başbakan Erdoğan, Çiçek‘e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiklerini ve başarı dileklerini ilettiklerini söyledi. Erdoğan, "Önümüzdeki günde parlamentomuzda birlik ve beraberlik , dayanışma içerisinde yasama görevini başarıyla sürdürme temennisin

ilettik " dedi. Görüşmede yemin krizinin de ele alındığını belirten Erdoğan, bugün hükümet programını okuyacağını ve bu programa dayalı olarak hükümetin eylem planını önümüzdeki 4 yılın uygulamaların paylaşacaklarını bildirdi.

‘Tutuklu vekillerin durumu ile ilgili bir görüşme yaptınız mı?‘ yönündeki soruya Başbakan Erdoğan, "Onlarla ilgili herhangi bir görüşme şu anda yapmış değiliz. Şu anda basına yansıyan şekilleri var. Fakat biz Meclis Başkanımızdan malum bazı talepler var. Meclis Başkanımızın daveti halinde biz bu davete uyabileceğimizi söyledik" diye konuştu.

Kaynak: İHA