En Anlamlı Hediye

Kastamonu Engelliler Eğitim Kültür Gençlik Derneği (KASGED) ile LDS Hayır Kurumları, ortopedik engelli vatandaşlarımıza 35 adet tekerlekli sandalye hediye etti.

Tekerlekli sandalye alacak engelli vatandaşlarımızın yanı sıra Kastamonu’dan engellerin kaldırılması için destek veren kamu ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı tekerlekli sandalye dağıtma töreni Pembe Han’da gerçekleştirildi.

35 TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ

Merkezi ABD’de bulunan ve dünya ülkelerindeki sosyal kuruluşlara yardım etmeyi hedefleyen LDS Hayır Kurumu ile KASGED’in birlikte gerçekleştirdikleri tekerlekli sandalye dağıtım töreninde, Kastamonu’da engellerin kaldırılması mücadelesine gönül ve destek veren herkese teşekkür eden KASGED Başkanı Serkan Erol, amaçlarının engellerden arınmış bir dünyayı el ele kurmak olduğunu söyledi. Erol, Kastamonu’da yaşayan engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek için derneklerinin kısa bir süre önce kurulduğunu belirterek bu yöndeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü ifade etti. Kastamonu’ya nasip olmuş bu güzellikleri herkesin hiçbir engele ve sorunla karşılaşmadan görmesini ve yaşamasını istediklerini belirten Erol, bu amaç doğrultusunda kendilerine verilen desteğin yanı sıra sadece sorunların dile getirilmesiyle kalmayarak çözümünde de yer almalarını istedi. Erol konuşmasında, “Biz kendimizi denize dökülen ırmaklardan bir parça olarak görmekteyiz. Denizimiz ise yaşanabilir bir Kastamonu’dur. Biz KASGED olarak kendi imkanlarımız dahilinde ‘Denizimize’ katkı sunmayı arzu ediyoruz. İnancım odur ki denizimize hangi alanda olursa olsun ne kadar fazla ırmak katkı yaparsa denizimiz ve hedefimiz o kadar büyük ve güçlü olur. Başta Valilik ve Belediye yetkilileri olmak üzere Sivil Toplum Örgütleri olarak bu hedefe ulaşmak zorundayız ve de ulaşacağız. Hep birlikte el ele” dedi.

İLK DEFA KASTAMONU’DA KULLANILACAK

KASGED’in düzenlediği tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılan LDS Hayır Kurumu temsilcisi Duard Pederson, dağıttıkları tekerlekli sandalyelerin Türkiye’de ilk defa Kastamonu’da kullanılacak türden sandalye olacağını belirterek bu tekerlekli sandalyelerin daha çok dağ bisikleti görevi gören sandalyeler olduğunu söyledi. Bu yüzden açık alanda kullanımı çok daha kolay olduğunu belirten Pederson, bu sandalyelerin Ankara’da üretildiğini ve bundan önce ulaşamadıkları yerlere bu tekerlekli sandalyeleri kullanarak ulaşmalarının kolaylaştığını belirtti. Pederson, bazı insanların şuana kadar dağıttıkları 12 bin sandalyeyi nasıl finansa ettiklerine kendilerine sorduğunu belirterek cevap verdi. Pederson, bu sandalyelerin finansını gerçekleştiren sadece iki kişi olmadıklarını ifade ederek “Biz, bu masrafları karşılayan sadece eşimle ben değiliz. Amerika’da merkezi olan LDS mensubu ve üyeleri bu bağışı yapıyor. Bu yardımlar burada gördüğünüz gençler gibi arkadaşlar tarafından dünyanın çeşitli yerlerindeki kendi vatandaşlarına destek olmak amacıyla bağışlanıyor. Ayrıca üyelerimiz ayda bir gün oruç tutuyorlar ve tuttukları bu orucun karşılığı olarak bağış yapıyorlar. Biz sadece bu insanların sandalyelerinin dağıtım aracı olarak görevliyiz ve onun dışında başka bir görevimiz yok. Doğrudan kendinizin engelli olması gerekmiyor. Bazen kendinizde fiziksel yada zihinsel engel olmamasına rağmen üyelerimizden bir tanesinde veya akrabasında yada yakınlarında engelli olanlar var. Dolayısıyla hepimizin görevi birbirimize yardımcı olmak.”

Son olarak Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek yaptıkları görevin ne derecede kutsal bir iş olduğuna vurgu yaptı. Bektaş, bütün engellilerimize engelsiz hayat dilerken gerçekleştirdikleri çalışmalarda başarılar diledi.

Yeni sandalyelerine kavuşan engelliler ile veliler, mutluluklarını gizleyemeyerek göz yaşlarını tutamadı. LDS Hayır Kurumları temsilcisi Duard Pederson’a eşi Sandra Pederson’da eşlik etti. Ayrıca tekerlekli sandalye dağıtım töreninde Ahmet Nergiz, sazıyla birlikte söylediği şarkılarıyla doyumsuz anlar yaşattı.

Kaynak: İHA