Deniz Feneri Soruşturması

"Deniz Feneri e.V." soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 kişiden biri olan Kanal 7 Yönetim Kurulu üyesi İsmail Karahan‘ın savcılıktaki sorgusu tamamlandı. Sorgunun ardından Karahan tekrar emniyete götürülürken, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman da sorgulanmak üzere Ankara Adliyesi‘ne getirildi.

Almanya‘daki "Deniz Feneri e.V." soruşturmasıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan 5 kişinin sorgulamaları devam ediyor. Dün akşam üzeri RTÜK üyesi Zait Akman‘ın sorgulanmasının ardından Kanal 7 Yönetim Kurulu üyesi İsmail Karahan adliyeye getirilerek, savcının sorularını cevaplamıştı. 7 saatlik ifadenin ardından gece yarısı sorgusu yarıda kesilerek emniyete götürülen Karahan, sabah saatlerinde de tekrar sorgusuna devam edilmek üzere adliyeye getirilmişti. Gün boyu Ankara Adliyesi‘nde Cumhuriyet

Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz‘ün sorularını cevaplayan Karahan, bugün de 5 saat boyunca ifade verdi. Karahan, sorgusunun tamamlanması üzerine polis tarafından tekrar emniyete götürüldü.

İsmail Karahan‘ın sorgusunun tamamlanmasının ardından ise Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, savcıların sorularını cevaplamak üzere Ankara Adliyesi‘ne getirildi. Zekeriya Karaman da Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz tarafından sorgulanacak.

Kaynak: İHA