'CHP'nin eylemi doğru değil'

CHP'nin yarattığı yemin krizi hemen hemen her kesimden eleştirilmeye devam ediyor. DSP Genel Başkanı Masum Türker de, CHP'nin eyleminin doğru olmadığını savunarak, "Vatandaş bu eylemden sonra bize, 'Biz oyumuzu herkes kendi partisine versin anlayışına uyarak kullanmalıydık' diyor" dedi.

'CHP'nin eylemi doğru değil'
Tv8 ekranlarında yayınlanan Erkan Tan ile Başkentten programının bugünkü bölümüne konuk olan DSP Genel Başkanı Masum Türke, CHP'nin yemin krizini eleştirdi.

Bu eylemin doğru olmadığını savunan Türker, "Yemin edersiniz, girersiniz içeri ama çıkarsınız. O yeminde sizin mazbatası verilmeyen ya da mazbatasını aldığı halde tutukluluk hali kaldırılmayan arkadaşların ismi olduğu zaman, bütün CHP'liler aynı anda kürsüye yemin eder gibi yürüse, elde edecekleri sonuç şu andaki elde edilmek istenen sonuçtan çok daha büyük olur" diye konuştu.

Türker, "Vatandaş bu eylemden sonra bize şunu söylüyor; biz oyumuzu herkes kendi partisine versin anlayışına uyarak kullanmalıydık. Oy verenlerin temsil edilmesi gerekiyor" dedi.

"Meclis başkanının seçilmesinde irade kullanıldı mı? Kullanılmadı. İrade yalnız oy vermekle değil, o vermemekle de gösterilir" ifadelerini kullanan Türker, "Bu konuda karışmak istemiyorum onların işine ama bir beklenti vardı; 'DSP bu seçimde de tekrar seçime girmeme eğiliminde olacak' diye. Hayır ne pahasına olursa oslun DSP seçime girmelidir. Ve DSP'nin bundan sonraki her seçimde hazır bekleyen bir parti olarak idolojisini geliştiren, toplumun ihtiyaçlarını tespit eden, toplumun arayışlarına yanıt veren bir parti olarak varlığını sürdürmelidir. Çünkü Bülent Ecevit DSP'yi kendisinden sonra kapatılsın diye kurmadı" şeklinde konuştu.