3 gazeteciden 3 önemli iddia

Beyaz Tv'de yayınlanan Dinamit'e katılan 3 saygın gazeteci önemli iddialarda bulundu.

Takvim gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı “Anlı şanlı spor yazarları dut yemiş bülbül gibi.” dedi.

Beyaz Tv ekranlarında Latif Şimşek’in modere ettiği Dinamit’te bu hafta “Futbolda Şike Operasyonu” masaya yatırıldı. TV 8 Ankara temsilcisi Erkan Tan, Samanyolu Tv Ankara temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın katıldığı programda Erkan Tan medyada para ile haber yapan bazı medya basın mensuplarının olduğu öne sürerken, Abdullah Abdulkadiroğlu ise Deniz Baykal’ın Kılıçdaroğlu’na “Sözümüzün tutsağı olmayalım” mesajı verdiğini öne sürdü.

AZİZ YILDIRIM KORKU İMPARATORLUĞU KURMUŞ
Rasim Ozan Kütahyalı şike operasyonu sonrası ünlü spor yorumcularının operasyona ilişkin ekranlarda konuşmadığına dikkat çekerek “ Anlı şanlı spor yazarları dut yemiş bülbül gibi. Spor medyası açısından bu çok önemli bir şey. Bu çok açık ki öyle ilişkiler kurulmuş ki, Aziz Yıldırım söylendiği gibi öyle bir korku cumhuriyeti yaratmış ki hiç kimse konuşmuyor.” dedi.

PARA ALARAK HABER YAPANLAR VAR
TV 8 Ankara temsilcisi Erkan Tan ise bu tür olayların medya da yer aldığını ifade ederek “Medyada da var bu tür yamuklar. Medyada da var parayla haberler yazanlar, para ile program yapanlar, para ile programına adam çıkaranlar, menfaat karşılığı televizyon programı yapanlar.” dedi. Bu tür olayların sadece spor medyasında değil, bütün medyada yaşandığını kaydeden Erkan Tan “Her türlü medyada var bunlar. Bunlarda temizlenecek. Bundan sonra olmayacak. Medyada bir değişiklik var. Bir dönüşüm var, değişim var, yeni kanallar, yeni isimler var.” diye konuştu.

İZLEYİCİYE ATEŞ PÜSKÜRDÜ
“Askerlere muhtaç olacağınız günlerde gelecek” şeklinde ki bir izleyici mailine de tepki gösteren Tan “Beyefendi! Beyefendi! Sen kime söyledin ki? Öyle bir adama söyledin ki.. Ben 23 yıldır televizyonlardayım. AKP yokken ben vardım. AKP geldi diye camiyi bulmadım. AKP geldiğinde camide olanlardanım. Allah izin verirse o gittikten sonrada olacağım. Ne diyorsun sen be kardeşim!” diyerek izleyici mailine tepki gösterdi.

ERKAN TAN’DAN PRATİK FORMÜL
Moderatör Latif Şimşek’in şike konusunu kapatarak yemin krizi hakkında konuşmak istemesi üzerine Rasim Ozan Kütahyalı şike üzerinde konuşmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi. Latif Şimşek ise yemin krizi konusuna da zaman ayırmaları gerektiğini kaydetti. Erkan Tan ise konuya ilginç bir çözüm yolu getirdi. “Hem şikeyi, hem de yemin krizini bağlayabiliriz. Tıpkı meclis başkanı gibi çok önemli bir formül buldum. Yemin etmemekte şike teşebbüsüdür” diyerek hem yemin krizini, hem de şike soruşturmasını aynı anda tartışabileceklerini söyledi.

BAYKAL, KILIÇDAROĞLU’NA NE DEDİ?
Yemin krizi hakkında bir değerlendirmede bulunan Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu ise Baykal’ın Kılıçdaroğlu’na “Sözümüzün tutsağı olmayalım” dediğini ifade ederek, Baykal ve Kılıçdaroğlu arasında geçen diyalogdan ipuçları verdi.

BEYAZ GAZETE