Onatça’Dan Gürcistan Pazarı Önerisi

Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça, gelişen Gürcistan pazarından Çukurova’daki firmaların daha fazla pay alabileceğini söyledi.

Onatça’Dan Gürcistan Pazarı Önerisi
Geçtiğimiz hafta içerisinde Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) heyetiyle Gürcistan’ı ziyaret ettiklerini belirten Onatça, “Gürcistan’ın Türkiye’ye yakınlığı, tarihi ve kültürel bağlarımız iki ülke arasındaki ticaret hacmini hızla büyütüyor. Ancak, Çukurova Bölgesi’nin üretim potansiyeline bakılırsa bu ülkeyle yeterli ticari bağlantıyı yapabildiğimizi söyleyemeyiz. Bu ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde Karadeniz ve Hazar Denizi Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonları Birliği (UBCCE) IV. İş Forumu çerçevesinde TÜRKONFED ile Gürcistan Girişimciler Konfederasyonu ve Gürcistan Ulusal Yatırım Ajansı arasında işbirliği anlaşması imzaladık. Bu anlaşmanın iki ülke arasındaki ticarete yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum” dedi.

Gürcistan ziyaretleri kapsamında Türkiye’nin Başkonsolosu Tuğrul Ercan Özten’i de ziyaret ettiklerini belirten Onatça, Batum’da iş yapan iki yüze yakın Türk şirketi bulunduğunu, bunlar arasında Doğu Akdeniz’den daha fazla firma bulunması gerektiğine dikkat çekti. Görüşmeler sırasında Gürcistan Ekonomi Bakanı Vazha Bolkvadze’yi Adana’ya davet ettiğini belirten Onatça, “Kendilerini bölgemizi yakından tanımaya davet ettim. Oldukça sıcak karşıladı. Sayın bakanı ağırlamak, buradaki firma ve üretimimizi tanıtmak iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA