Olaylı Anma Programının Ardından 7 Kişi İfade Verdi

2 Temmuz 1993 Madımak Olayları‘nın 18. yıl dönümü nedeniyle Sivas‘ta düzenlenen anma etkinliklerini Sivas Demokrasi Platformu adına organize eden komitede yer alan 7 kişinin ifadesinin alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 2 Temmuz‘da 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas Olayları‘nın 18. yıl dönümünde düzenlenen anma etkinlikleri hakkında, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu‘na muhalefet"ten işlem yapıldığı öğrenildi. Tertip komitesi başkanı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Temsilcisi Hidayet Yıldırım, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şube Başkanı Cahit Albayrak ile komitede yer alan Muzaffer Deniz, İbrahim Erdoğan, Cevat Aktaş, Niyazi Erden ve Hüseyin Erol Güvenlik Şube

Müdürlüğüne gelerek ifade verdi. Emniyetin bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunacağı öğrenilirken, üyelerin ise ifadelerinde anma etkinliği dışında farklı bir amaçlarının olmaklarını söyledikleri öğrenildi.

2 Temmuz günü Ethem Bey Parkı önünde toplanan grup, Mevlana Caddesi güzergahından emniyetin uyarılarına rağmen eski Madımak Oteli yakınlarına kadar gelmiş, burada polis ile göstericiler arasında gerginlik yaşanmıştı.

Kaynak: İHA