Demir, Görevini Bayraktar‘a Teslim Etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bu dönemde fakir fukaraya daha fazla ev vermek için çalışacağız. Bunlar 20-25 yıl vadeli olacak" dedi.

Bakanlıklarda devir teslim törenleri başladı. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, görevini eski TOKİ Başkanı olan Erdoğan Bayraktar‘a devretti. Yeni ismiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nda yapılan devir teslim töreninde konuşan Bakan Bayraktar, TOKİ‘de yürütülen yoksulları ev sahibi yapma projelerinin yeni dönemde de devam edeceğini anlatarak, ‘‘Bu dönemde fakir fukaraya daha fazla ev vermek için çalışacağız. Bunlar 20-25 yıl vadeli olacak. Yeni evlenenlere 25 yıl vadeyle ev vereceğiz" diye

konuştu. Çiçeği burnunda bakan Bayraktar, Demir‘in tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceklerini ifade etti.

Vatandaşlara AK Parti‘ye yüzde 50 oy vererek büyük bir teveccüh gösterdikleri için teşekkür eden Bayraktar, "Başbakanımız şehirleşmeyle çevreyi bütün olarak düşündüğü için böyle bir yapı kurdu. Türkiye‘nin büyük kalkınma hamlesi içinde, Türkiye‘nin şehirleşmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. Deprem kuşağı üzerinde bulunan ülkemizde depreme dayanıksız evlerin sökülüp atılması, şehirlerden kaçak yapıların sökülüp atılması ve marka şehirlerin kurulması için bakanlığımıza çok büyük görev düşüyor"

dedi.

Bayraktar‘a hayırlı işlere imza atma dileğini ileten Mustafa Demir, burukluk olup olmadığına ilişkin soruya, "Biz parti olarak bir kadro hareketiyiz. Kimin nerede görev yaptığından ziyade, orkestra gibi hareket ediyoruz. Burukluk hissetmek doğru değil" cevabını verdi.

Kaynak: İHA