Çocuklar Hem Eğlecek Hem Kur‘an Öğrenecek

Aksaray‘da Geylani Hizmet Vakfı yaz kampına kayıt yaptıran 240 öğrenci hem eğlenecek hem de Kur‘anı Kerim öğrenecekler. Eğitimin ardından öğrencilere futbol, voleybol sahalarında da spor imkanı verileceği belirtildi.

Çocuklar Hem Eğlecek Hem Kur‘an Öğrenecek
Aksaray‘ın tek Erkek Hafızlık Kur‘an Kursu özelliği taşıyan Geylani Hizmet Vakfı Kur‘an Kursuna yaz döneminde 240 öğrenci kayıt yaptırdı. Çocuklarının yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyen veliler adeta kursa kayıt yaptırabilmek için birbirleriyle yarıştı. Yaz kampı hakkında bilgi veren Geylani Kur‘an Kursu Yöneticisi ve Öğretmeni Hüseyin Düzgün, “Burada Sevgili Peygamberimiz (SAV)‘in ‘Sizin en hayırlınız Kur‘an‘ı öğrenen ve öğretendir‘ düsturunca çocuklarımıza hem Kur‘an okumayı hem de manevi bilgileri projeksiyon ve akıllı tahtalı modern sınıflarımızda toplam 10 eğitici arkadaşımızla öğretmeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra doğal çim futbol sahamız, voleybol sahamız hatta Lig TV‘li salonumuzla kampı daha da renkli hale getirmeye çalışıyoruz. Öyle ki Kırıkkale, Konya ve Kırşehir gibi illerimizden de yoğun bir talep gerçekleşti. Kursumuzun belli dönemlerinde öğrencilerimizle özel piknikler yapmayı düşünüyoruz. Bu vesile ile minik kardeşlerimiz hem buraya daha bir adapte olacaklar, hem de birbirleriyle daha güzel kaynaşmış olacaklar. Şunu net olarak ifade edebiliriz ki kursa katılan öğrencilerden hiçbir ücret almadık” dedi.

27 Haziran- 26 Ağustos tarihleri arasında faaliyette olacak olan Gaylani Yaz Kampı‘nda aynı zamanda 42 aday hafız olabilmenin mücadelesini veriyor. Geçtiğimiz günlerde 11 hafızın Konya‘da yapılan sınava katıldığını ifade eden Hüseyin Düzgün, bunlardan 10‘unun büyük ihtimalle Hafızlık Belgesi‘ni alacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Öte yandan iki öğrencinin daha Cuma namazı sonrasında hafızlık icazetnamesi alacağını ifade eden Çekiç, aynı zamanda toplu hafızlık töreninin gelenek olduğu üzere Ulu Cami‘de yapılacağını kaydetti.

Kaynak: İHA