Ankara Festivali 2011

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası “Büyük Ankara Festivali”nin üçüncü gününde de coşkulu yaz eğlencesi konserler, ücretsiz lunapark ve oyun alanları, ucuz alışveriş stantları, Büyükşehir Belediyesi birimleri ve sivil toplum örgütleri çadırları, 16 ülkenin halk oyunları ilgi merkezi oldu.

Ankara Festivali 2011

Büyükşehir Belediyesi" href="https://www.beyazgazete.com/ankara-buyuksehir-belediyesi.html">Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası “Büyük Ankara Festivali”nin üçüncü gününde de coşkulu yaz eğlencesi konserler, ücretsiz lunapark ve oyun alanları, ucuz alışveriş stantları, Büyükşehir Belediyesi birimleri ve sivil toplum örgütleri çadırları, 16 ülkenin halk oyunları gösterileri ile yaz tatilini Ankara’da geçiren vatandaşların ilgi merkezi oldu.

Aşırı sıcaklara rağmen Başkentli çocukların büyük ilgisiyle karşılaşan ve mesai çıkıyla birlikte 7’den 70’e coşku dolu bir kalabalığa sahne olan Festival’in akşamındaki Alişan ve Zara konserleri de alanın dört bir tarafındaki vatandaşların eşlik ettiği bir şenliğe dönüştü.

Ankara Festivali 2011Ankara Festivali 2011Ankara Festivali 2011Ankara Festivali 2011Ankara Festivali 2011Ankara Festivali 2011Ankara Festivali 2011

GÜNEŞLİ SAATLERDE OYUN ÇADIRLARINA BÜYÜK İLGİ…

Başkentli çocuklar başta olmak üzere festival alanına her semtten otobüs servisleriyle gelen vatandaşlar, festivalde hem eğlenceye doyuyor, hem de hesaplı alışveriş için oluşturulan satış sokakları ve yüzlerce stantta birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkanı buluyor.

Her gün on binlerce Ankaralının ziyaret ettiği festivalin en çok eğlenen konukları her yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklar oluyor. Özellikle güneşin etkili olduğu gündüz saatlerinde çocuklar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın kurduğu oyun çadırına toplanıyor.

-“SÜPER BİR EĞLENCE”…

15 yaşındaki Mücahit Özkan, masa tenisi ve bilardoyu çok sevdiğini belirtirken, “Bizim için süper bir eğlence. Demetevler’den geldik ve 3 saattir zamanın nasıl geçtiğini bilemedik. Herşey çok güzel” dedi.

9 yaşındaki Fatma Zehra Yüksel ise, Festival’e babası ve kardeşiyle geldiğini söyleyerek, “Festival sayesinde çok güzel bir tatil geçiriyorum” diye duygularını dile getirdi.

-“KIZIMIN BİR SAAT BİLE EVDEN ÇIKMASI ÇOK ÖNEMLİ”…

Batıkent’ten özürlü kızını festivale getiren Osman Basri Tekkan, yürüme ve görme özürlü kızı Funda’yı “Bir saat bile evden çıkartabilmesinin çok önemli olduğunu” vurgulayarak, “Almanya doğumlu kızım Ankara’daki böyle başarılı organizasyonlar sayesinde gülümsüyor, kendine güveni artıyor. Eryaman Aile Yaşam Merkezi’ne de üyeyiz. Melih Gökçek başta olmak üzere, festivalde emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” dedi.

-ALANDA ALİŞAN RÜZGARI

Her köşesi farklı farklı güzelliklere kucak açan Büyük Ankara Festivali gündüz ayrı, gece ayrı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Gündüzleri eğlence dolu aktivitelerle eğlenen vatandaşların doldurduğu Festival’de, yıldız yağmuru üçüncü günde de sürdü. Ünlü sanatçılar Alişan ve Zara’nın birbirinden güzel parçalarını Başkentlilerle birlikte seslendirdi.

Festival alanını dolduran on binlerce ziyaretçi sıcak yaz akşamlarında her gün birbirinden ünlü sanatçıların verdiği konserlerle unutulmaz geceler yaşıyor.

Festivalin üçüncü gece yıldızlarından genç kızların sevgilisi Alişan, sevilen şarkılarını konser alanının dolduran binlerce seveni için seslendirdi.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı gece, sanatçıların sahne almasından önce farklı ülkelerden gelen konuk dansçıların gösterileriyle renklendi. 16 farklı ülkenin halk dansları topluluklarının gösterilerine alkışlarıyla eşlik eden Başkentlilerin sesi, Alişan’ın sahneye davet edilmesiyle doruğa ulaştı. Alanın dört bir tarafındaki aktivitelere katılan, stantları gezen, alışveriş yapan Başkentlilerin de ortak olduğu Alişan Konseri, Başkent’in merkezinden müzik dolu seslerin yükselmesini sağladı.

-ZARA’DAN MUHTEŞEM KONSER

Büyük Ankara Festivali’nde Alişan’dan sonra sahne alan Zara da söylediği birbirinden güzel türküler ile Başkentlilere coşkulu bir gece yaşattı.
Konser öncesi on binlere seslenen ve festivale katılmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Zara, “Ankara’da bulunmayan, tatile giden Ankaralılar da var ama, şu güzelliğe bakar mısınız? Alkışlarımız Melih Gökçek’e ve değerli eşlerine olsun. Bize bu güzelliği yaşattıkları için” dedi.

Konuşmasının ardından sevilen şarkılarını Başkentliler için seslendiren Zara’nın konseri, sadece konser alanını değil, festival alanına dağılan yüz binlerce Başkentlinin eşlik etmesiyle gece boyu sürdü.

Başkan Melih Gökçek adına günün anısına sanatçılara birer plaket veren Nevin Gökçek, “Ankaralılar adına bu kadife sesli sanatçılara çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını dile getirirken, konser sırasında Başkent’in dört bir tarafından görülebilecek yükseklikte gerçekleştirilen havai fişek gösterisi, izleyenleri büyüledi.