Adnan Menderes Meydanı İnşaatı

Canik Belediyesi‘nin geçen aylarda temelini attığı ‘Adnan Menderes Demokrasi Meydanı, Belediye Hizmet Binası ve Otopark Projesi‘nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Adnan Menderes Meydanı İnşaatı
15 milyon‘luk proje bütçesi ile Canik Belediyesi‘nin şimdiye kadar yapmış olduğu en pahalı proje olma özelliğinin yanı sıra Samsun‘un en büyük meydanı unvanına sahip olan ‘Adnan Menderes Demokrasi Meydanı, Belediye Hizmet Binası ve Otopark Projesi‘nin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 13 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip dev projenin 2012 yılının son çeyreğinde hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi. 2004 yılına kadar kendi kaderine bırakılan bu coğrafyada adına yakışır bir dönüşümün yaşandığını belirten Osman Genç, 27 Mayıs tarihinde temelini attıkları ‘Adnan Menderes Demokrasi Meydanı, Belediye Hizmet Binası ve Otopark Projesi‘nin Samsun‘un en prestijli projelerinden biri olduğunu belirtti.

Başkan Genç, “Samsun‘un en büyük meydanı, hizmet binası ve otoparkının içinde yer aldığı bu önemli proje sayesinde ilçe yeni bir kent merkezi ve şehrin en büyük meydanına kavuşacak. Mimarisi ile şehrin tarihi ve mistik dokusunu yansıtacak ay ve yıldız şeklindeki projemiz bizlere, halkımıza kaliteli hizmet imkanı sunacak. Bu projenin bizler için bir diğer önemi ise Türk siyaset tarihine damga vurmuş rahmetli Adnan Menderes‘in ismini bu proje ile ölümsüzleştirdik. Canik ilçemizi Karadeniz‘in en itibarlı merkezi haline getirmek için yola çıktık. Bunu da Allah‘ın izni ile kademe kademe başarıyoruz. Bu hızlı gelişmenin ve istikrarlı değişimin sonucu olan bir şeydir" diye konuştu.

Kaynak: İHA