Serdar İnan, Çılgın Teklife Çılgın Talep Oluşturdu

Kanal projesinin yapımına 30 milyar dolar teklif veren İstanbul aşığı işadamı Serdar İnan, yaptığı yabancı yatırımcılar kapımızda bekliyor açıklamasının somut çalışmalarına İran‘la başladı.

Serdar İnan, Çılgın Teklife Çılgın Talep Oluşturdu
İranlı işadamlarının daveti üzerine İran‘a giden İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, gerçekleştirdiği ziyaretler neticesinde İran‘dan Türkiye‘ye yatırım desteğiyle dönüyor.

3-6 Haziran tarihleri arasında Tahran‘daki ziyaretleri sırasında pek çok yatırımcı işadamı, gayrimenkul sektörünün lider firmaları, bankalar ve resmi kuruluşlar ile görüşmeler gerçekleştiren Serdar İnan, Türkiye‘de gayrimenkul sektörüne, İstanbul‘a yatırım konusunda İranlı yatırımcıları ikna etti.

Ziyareti sırasında Tahran‘da inşa edilmeye başlanan ulauslararası fuar alanı ve Tahran‘a yapılacak suni deniz projelerini de gezen Mimar Serdar İnan, gelen talep üzerine projelerle ilgili görüşlerini de paylaştı.

Serdar İnan, yaptığı açıklamalarla İranlı basının da ilgisini çekti. İnan, Tahran radyosunda Dr. Ensari‘nin sunduğu ve İran -Türkiye ticari masasından da bir yetkilinin katıldığı canlı yayında gayrimenkul sektörü ve ekonomiye katkısı hakkında bilgi verdi. Serdar İnan 4 Haziran‘da bir basın toplantısı gerçekleştirerek toplantıya katılan 20 basın mensubunun sorularını yanıtladı ve tv röportajları gerçekleştirdi. İran‘ın gayrimenkul sektöründe açığını Türkiye‘den alacağı knowhow ve tecrübeyle kapatacağını

belirtti. Türkiye‘nin dünya üzerindeki artan cazibesini de dile getiren İnan, dünyanın gözlerini artık doğuya çevirdiğini, İran‘ın ise dünyaya açılan kapısının Türkiye olduğunu hatırlattı. Gayrimenkul sektörü ile birlikte 70 farklı sektörün de gelişeceğini vurgulayan Serdar İnan, sektörün öneminin altını çizdi. Başbakanın balkon konuşmasına da dikkat çeken İnanlar Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, başbakanın konuşmasında çevre halkları kazandı açıklamasına değindi.

İstanbul‘un bir dünya markası olması için tam destek vermeye kararlı olduklarını açıklayan işadamı Serdar İnan, Yeni İstanbul projelerine kaynak sağlamak amacıyla Suudi Arabistan‘da şirket kurduklarını, sirketin yapısını da ona göre teşkil ederek Riyad merkezli bir yönetim oluşturduklarını belirtti. Serdar İnan, Arap ülkelerinden yatırım sağlayacaklarını, ayrıca eski Sovyet dünyasıyla Orta Asya Türk Cumhuriyetleri dahil calışmaya başladıklarını da açıkladı ve sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Batı‘daki kriz

bitene kadar Doğu‘da yatırım çekme anlamında yol alacağız. Batıdaki kriz hafiflediğinde ise yüzümüzü Batı‘ya çevirip eskiden mevcut olan fonların gene ülkemize akmasını sağlayacağız.‘‘ İnan ayrıca yabancıya satışla ilgili yapılması gereken kanun değişiklikleriyle ilgili de öneri çalışmalarına başladıklarını ve yakında hükümete konu hakkındaki gereksinimleri içeren bir rapor sunacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA