Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut:

Malatya‘nın eğitiminde fiziki altyapı yeterli hale geldikçe, eğitimin kalitesinin arttığı belirtilerek, 5 yaş grubunda okullaşma oranının ise gittikçe arttığı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Malatya, okul öncesinde zorunlu kapsamında bir il. 5 yaş grubundaki çocuklarımızın yüzde 76‘sını okullarımıza getirdik. Bu yaş grubunda yüzde 24 öğrenci kaçağımız var. 2 bin 900 civarında 5 yaş grubunda öğrenci kaçağımız var. Bu çocuklarımızı okula kazandırmak için şimdiden çalışmalar başlattık" ifadelerini kullandı.

"Bağımsız ana okulu sayımız 38‘e ulaştı 4 ana okulu inşaatı devam ediyor. Seneye 42 ana okulu ile eğitim öğretime devam edeceğiz" diyen Bulut, "İlköğretimde devamsız öğrenci sayımızı çok azalttık. İlköğretim çağına gelen herkes devam ediyor. Bu anlamda bir sıkıntı yok" şeklinde konuştu.

Derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının düştüğüne dikkat çeken Bulut, "Derslik başına düşen öğrenci sayısı 20-22 civarına düştü. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 18‘e düştü. Bu rakam Türkiye ortalamalarının çok üzerinde. Fiziki altyapımız yeterli hale geldikçe bu sorunsuz bir şekilde eğitimimize yansıyor" dedi.

Mehmet Bulut, Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesi‘nden sonra 3 tane de daha Anadolu Öğretmen Lisesine kavuştuklarını kaydetti.

Kendisinin Elazığ‘ın Baskil ilçesi doğumlu olmasına rağmen 4 yaşından beri Malatya‘da yaşadığını, Malatya‘da eğitimini görüp Malatya‘da milli eğitim alanında birçok görevlerde bulunduğunu söyleyen Bulut, "Bu nedenle, nerede hangi okul var, nerede eğitimde eksik var iyi bilirim" dedi.

Kaynak: İHA