Malatya Rekor Belgesine Kavuştu

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları işbirliği ile İnönü Stadı‘nda 23 bin 822 kitapseverin katılımıyla kırılan ‘Aynı anda aynı yerde aynı kitabın aynı bölümünü yüksek sesle okuyan en çok insan sayısı‘ rekoru, ünlü rekorlar kitabı Guinness tarafından tescil edildi.

Malatya Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları işbirliği ile İnönü Stadı‘nda 23 bin 822 kitapseverin katılımıyla kırılan ‘Aynı anda aynı yerde aynı kitabın aynı bölümünü yüksek sesle okuyan en çok insan sayısı‘ rekoru, ünlü rekorlar kitabı Guinness tarafından tescil edildi.

Victor Hugo‘nun, ünlü Sefiller Romanı okunarak gerçekleştirilen rekor, Türkiye’nin kültürel alanda kırdığı ilk, toplamda ise 80’inci rekoru oldu.

Guinness tarafından gönderilen rekor belgesi Anemon Otel‘de düzenlenen toplantı ile Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, NT Genel Müdür Yardımcısı Fatih Pancar ve NT Mağazaları Kurumsal İletişim Müdürü Arif Özel‘in katılımlarıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Guinnes Rekorlar Kitabı‘na girmeye hak kazandıklarını dile getiren Saran, şunları kaydetti: ‘‘Toplam 23 bin 822 genç ve yetişkin, aynı anda ve yerde toplu bir şekilde kitap okuyarak, bu rekoru kırmayı sağladı. Amacımız, anlık bir performans sergilemek suretiyle bir gösteri yapmak değil, bu rekor denemesiyle bir mesaj vermekti.‘‘

Mesajın, Malatya‘da bir yıldan beri sürdürdükleri ‘Malatya Okuyor Kampanyası‘nın vardığı sonuçları Türk insanının dikkatine sunmak olduğunu dile getiren Saran, şöyle konuştu: ‘‘Rekor denemesindeki bu başarıda uyguladığımız projenin katkısı var. Proje kapsamında son 8 ayda kentte 145 bin 940 kişi 2 milyon 39 bin 331 kitap okundu. Malatya‘nın, rekorun arkasında yatan düzenli ve istikrarlı kitap okuma kampanyasını ve sonuçlarını ortaya koymak istedik. Türk insanının, kitap okuma alanındaki yetersizliğini gidermesi açısından mesaj vermek istedik. Yaklaşık 23 bin 822 kişinin, aynı anda kitap okuma başarısına imza atması Türk insanına gerekli mesajı vermiş olacak.”

NT Genel Müdür Yardımcısı Fatih Pancar da anlamlı bir rekorda pay sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Malatya’da gerçekleştirilen rekorun anlamı açısından çok farklı olduğunu belirten Pancar, “Guinnes yetkililerinin de ifade ettikleri önemli bir husus var, o da kültürel alanda rekorların az kırıldığı. Hatta bu alanda gerçekleşen rekorların önemli olduğunu ifade ettiler. NT Mağazaları olarak, ‘Malatya Okuyor‘ projesine destek amaçlı farklı bir okuma rekoru gerçekleştirmiş olmak markamızın üstlenmiş olduğu kitabı ve okumayı sevdirme misyonu açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Okuma rekoru organizasyonu, Malatya’daki kitaba ve okumaya olan yüksek ilginin sonucudur. 23 bin 822 kişinin kitap okumasıyla rekor tescillenmiştir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, rekor sertifikası basına tanıtıldı. Etkinlikte, NT Mağazaları tarafından Malatya Valisi Ulvi Saran ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’a kitap şeklinde şilt takdim edildi.