Yüksekova'da iki asker şehit oldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu 2 uzman çavuş hayatını kaybetti. Silahlı saldırının ardından teröristlerin yakalanmsı için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Saldırı bugün saat 07.00 sıralarında Yüksekova İlçesi’nin Nedim Zeydan Caddesi’nde meydana geldi. Görevlerine gitmek için evlerinden çıkarak sivil kıyafetli uzman çavuşlar 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Murat Kozanoğlu, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Uzman çavuşlar olay yerinde şehit oldu.

Şehit düşen uzman çavuşlardan Yahya Karakaya’nın Kayseri Pınarbaşı, Murat Kozanoğlu’nun ise Adana Kozan ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Güvenlik güçleri uzman çavuşları şehit eden teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

ŞEHİT EDİLEN UZMAN ÇAVUŞUN ADANA’DAKİ BABA EVİNDE YAS VAR
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan uzman çavuş Murat Özkozanoğlu’nun Adana’nın Kozan ilçesindeki evinde yas var.

Silahlı saldırıda uzman çavuş Yahya Karakaya (26) ile birlikte şehit olan Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu’nun, Türkeli Mahallesinde yaşayan ailesine acı haber, Kozan Garnizon Komutan Vekili ve Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ünal ile Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, sağlık görevlileri nezaretinde verildi.

Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne Arseven Özkozanoğlu Kozan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı, baba Hasan ise yanındakilere sarılarak uzun süre ağladı. Şehidin baba evine belediye zabıta ekiplerince Türk bayrağı asıldı.

Kız kardeşi Hülya Özkozanoğlu, kardeşi ile dün telefonda konuştuğunu belirterek, öldüğüne inanmak istemediğini söyledi.

Murat Özkozanoğlu’nun 1,5 yıllık evli ve eşi Neziha’nın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

İLÇE MERKEZİNDE ŞEHİT EDİLEN UZMAN ÇAVUŞ SAYISI 5 OLDU

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde geçen yıldan beri şehit edilen uzman çavuş sayısı yaşanan bu acı olayla birlikte 5 oldu.

İlk olay geçen yıl 14 Temmuz 2010’da meydana geldi. Cengiz Topel Caddesi’nde dolaşan Uzman Çavuş Yasin Ak, sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. İkinci olay ise 24 Nisan 2011’de yaşandı. Uzman Çavuşlar Yalçın Bozok ve Durdu Çapar, yine Cengiz Topel Caddesi Cezaevi Kavşağı’nda bulundukları sırada silahlı saldırıya uğradı. Her iki uzman çavuş da ağır yaralandı. Yaralı uzman Çavuşlar Bozok ve Çapar, kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardı.

İLÇEDE OPERASYON

Bu arada, bugün sabah saatlerinde 2 uzman çavuşun şehit edilmesinin ardından da bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçe merkezinde yoğun bir helikopter trafiği yaşanırken, bazı mahallerde ise özel hareket timlerinin operasyon yaptığı belirtildi. Uzman çavuşlar 27 yaşındaki Yahya Karakaya ile 25 yaşındaki Murat Özkozanoğlu ise Yüksekova 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı’nda bugün yapılacak törenin ardından memleketlerine gönderilecek.