Van Gölü Yelken Yarışlarıyla Şenlendi

Bitlis‘in Tatvan ilçesinde 6‘ncı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları kapsamında yelken yarışı yapıldı.

Van Gölü Yelken Yarışlarıyla Şenlendi
Bitlis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Van illerinden 18 sporcunun katılımıyla Van Gölü‘nün mavi sularında başlayan yarış, renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Yelken Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Gençtürk, etkinliğin Tatvan ilçesinde yapılmasının ilçeye büyük bir artı değer kattığını söyledi. Van Gölü ve sahillerinin su sporları açısından önemli olduğunu kaydeden Gençtürk, "Bu tür organizasyonlarla genç sporculara daha çok şans tanımak istiyoruz. Bu tür sporlar çok daha iyi tanıtılıyor. Amacımız su sporlarını ülkenin her yerindeki gençlere tanıtmak ve sevdirmektir" diye konuştu.

Yelken Federasyonu İl Temsilcisi Medeni Öztaş ise, gençlere fırsat tanındıkça ve önleri açıldıkça Van Gölü‘nün güzel etkinliklere ev sahipliği yapacağını ve bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Öztaş, "Van Gölü ile çevresi su sporları ve turizme çok elverişli bir yerdir. Yelken sporunun geliştirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Yelken yarışmalarına 4 ilden 4 bayan olmak üzere toplamda 18 sporcu katıldı. 6‘ncı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları kapsamında yelken yarışlarımız Tatvan‘ın Van Gölü sahillerinde tüm güzellikleriyle devam ediyor. Yarışmanın sonucunda dereceye giren sporcularımız ve antrenörleri cumhuriyet altını ile ödüllendirildiler. Şimdiye kadar her şey yolunda gitti, bundan sonra da her hangi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Yarışmaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA