Tkdk Proje Çağrılarına Çıktı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerin projelerine destek verilmesi için, 1 Temmuz itibariyle birinci başvuru çağrı ilanına çıktı.

TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü‘nde basın toplantısı düzenlenen Afyonkarahisar İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Avrupa Birliği hibe fonunun tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilere, özel sektöre ve potansiyel yatırımcılara hazırladıkları projelere karşılığında ve sözleşmeli olarak kullandırılacağını belirtti. Şehitoğlu, birinci başvuru çağrı ilanı kapsamında dağıtılacak destek miktarları belirlenirken, yatarım süresi en fazla 30 gün olacak olan başvuruların kabul edilip

değerlendirmeye alınacağını söyledi.

Uygulama süresi 30 günden fazla olan başvuruların, ikinci başvuru çağrı döneminde kabul edileceğini bildiren Şehitoğlu, uygulama süresi 30 günden fazla olacak başvuru sahipleri için kurum tarafından ikinci başvuru çağrı ilanına da 4 Temmuz‘da çıkıldığını açıkladı. Proje hazırlayan veya proje hazırlamayı düşünen kurum ve kuruluşların mutlaka ciddi bir kurumla irtibata geçmelerini isteyen Şehitoğlu, şöyle konuştu:

"Bizim halk arasında çantacı tabir ettiğimiz proje yapmak isteyen kişi veya kurumlarla hiçbir şekilde irtibata geçmesinler. Çantacı tabir ettiğimiz konu, ilimiz açısından çok önemli. Adamların belli bir kurumsal kimlikleri yok, hiçbir şeyleri yok. Proje hazırlatacak kişiye geliyorlar, ‘biz sana proje yapacağız‘ diyorlar. Proje hazırlama anlamında faaliyet gösteren danışman firmalarımız var. İlla danışman firma olacak diye bir şey yok. Bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kişiler ciddi kurum ve kişiler

olsunlar. Adres istediğimizde o kişinin adresini bulabilelim. Bunu önemsiyoruz."

Birinci başvuru çağrı ilanı için başvuruların 1 Ağustos 2011 tarihinde saat 09.00‘dan itibaren, İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlayacağını belirten Şehitoğlu, başvuruların son teslim tarihinin 15 Ağustos 2011 olduğunu kaydetti. İkinci başvuru çağrı ilanı için başvuruların 5 Eylül 2011 tarihinden itibaren, İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlayacağını ifade eden Şehitoğlu, başvuruların son teslim tarihinin ise 20 Eylül 2011olduğunu söyledi.

Şehitoğlu, bu çağrılar için son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyeceğini bildirdi. Şehitoğlu, birinci başvuru çağrı ilanı kapsamında 63 milyın165 bin 814 arvo, ikinci başvuru çağrı ilanı kapsamında ise 69 milyon 615 bin 240 avro olmak üzere toplamda 132 milyon 781 bin 54 avro gibi bir bütçenin bu iki çağrı döneminde projesi kabul edilen başvuru sahiplerine kullandırılacağını bildirdi.

Şehitoğlu, bu bütçelerin sadece Afyonkarahisar için ayrılmış bir bütçe olmadığını belirterek; "Bu bütçe AB Komisyonu tarafından akredite olmuş İl Koordinatörlüklerimiz için tahsis edilmiş ortak bir kaynaktır. Bu noktada en nitelikli ve sürdürülebilir projeler ve iller bu bütçeden daha fazla kaynak alacaktır. Yani bunu iller ve projeler yarışıyor olarak da nitelendirsek yanlış olmaz" dedi.

Kaynak: İHA