Thy Personeli Kızılay‘a Kan Verecek

Türk Hava Yolları (THY) Kızılay ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. THY personelinin kan vermesini amaçlayan kampanya kapsamında ilk kanı THY Genel Müdürü Temel Kotil verdi.

Kan bağışı kampanyasının tanıtımı nedeniyle THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen toplantıya THY Genel Müdürü Temel Kotil, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve THY üst düzey yöneticileri katıldı. Personele teşvik amacıyla ilk kan bağışını THY Genel Müdürü Temel Kotil yaptı. Hosteslerle birlikte kan veren Kotil, "Uçucu ekibimiz kan verdikten sonra 24 saat dinlenecek. Ancak biz buradan kalkıp hemen göreve devam edeceğiz" dedi.

Yapılacak en hayırlı bağışın kan bağışı olduğuna dikkat çeken Kotil, "Kanımız verdik hayırlı olsun. İnsanın en değerli şeyi olsa olsa kanı olur. Kan vermek de kolaymış. 5 dakika sürdü, inşallah kime verilecekse ona şifa olur. Biz kan vermekle kalmayıp teşvik ediyoruz. 16 bin çalışanımızdan her birinin üç kişiyi daha bu kampanyaya dahil etmesini istiyoruz. Herkesi teşvik edelim, bu kan bir gün gelir hepimize lazım olabilir. Vücudumuzda fazlası var. Bünye bunu tazeliyor, kan verdikçe sağlıklı oluyoruz.

Birine sunulacak en büyük hediye başkasına kanımızı vermemizdir" şeklinde konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de bağışlanmayan kanın vücutta heba olduğuna dikkat çekerek, "İnsan vücudundaki kan 120 gün sonra ölüyor. Vücuttaki dalak çöp kutusu gibi onu emiyor. İlik hemen yerine yenisi yapıyor. Karaciğer bunu alıp kalp yardımıyla bütün vücuduna pompalıyor. Ölen kan dalak vasıtasıyla dışkı olarak dışarı atılıyor. Yani kanımızı ya bir insana verip iyilik yapacağız, ya da götürüp onu tuvalete atacağız, tercih bizim. Ülkemizde kan bekleyen milyonlarca insan var. Türkiye‘nin şu

andaki kan ihtiyacı 1 milyon 800 bir ünitedir. Biz bunun 2011 yılı sonu itibarıyla 1 milyon 350 bin ünitesini tedarik edeceğiz. 2012 yılı sonunda da tamamını bitirmiş olacağız" diye konuştu.

"BİNGAZİ‘Yİ DÜNYAYA BAĞLAYACAĞIZ"

Kan bağışının ardından soruları cevaplayan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Libya Bingazi‘ye seferlerin yeniden başlamasının iki ülke için de çok hayati önem taşıdığını söyledi. Kotil, "Geçen hafta oradaydık. Terminal binası tekrar kullanılır hale gelmiş, pistlerde ve apronda bir sorun yok. Uçuşlarımız devam edecek. Çünkü hem Türkiye‘den hem Libya‘dan iş adamları ve vatandaşların yoğun talebi var. Hedefimiz bu talepleri yerine getirerek Bingazi‘yi dünyaya bağlamak" dedi.

Kaynak: İHA