Keçiören‘de Muhteşem Sünnet Şöleni

Keçiören Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Sünnet Şöleni‘nde bu yıl, 900‘e yakın çocuk sünnet edildi.

Keçiören Belediyesi‘nin geleneksel hale getirerek 18 yıldır sürdürdüğü sünnet şöleni, bu yıl da Ankaralılara unutulmaz bir gece yaşattı. 900‘e yakın çocuğun sünnet edilerek erkekliğe ilk adımı attığı şölen dolayısıyla Kuyubaşı Fatih Stadı‘nda eğlence programı düzenlendi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği şölene Belediye Başkanı Mustafa Ak, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı. Şölen öncesinde, belediye tarafından hediye edilen sünnet elbiselerini giyen ve hediyelerini

alan çocuklar, Kalaba Spor Tesisleri önünden başlayarak Keçiören turu atan kortej eşliğinde Fatih Stadı‘na ulaştı. Belediyeye ait üstü açık çift katlı otobüste sünnet olan çocuklarla birlikte korteje katılan Ak, otobüsten vatandaşları selamladı. 500 metreyi bulan korteje yoğun ilgi gösteren vatandaşlar da el sallayarak çocukların mutluluklarına ortak oldu.

Kortejin stada varmasının ardından başlayan şölende çocuklar; palyaço, ateşbaz, kukla, jonglör ve animasyon gösterileriyle unutulmaz bir gece yaşadı. Türk halk müziği sanatçısı Şeyda Erdal‘ın konseriyle renklenen eğlence programının ilerleyen saatlerinde sahne alan Türk halk müziğinin sevilen sesi Hüseyin Turan da seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle stadı dolduran binlerce ilçeliye, müzik ziyafeti yaşattı.

Şölende çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Ak, sünnetin hem geleneklerin hem de dinin bir gereği olduğunu vurgulayarak, "Biz bu güzel vecibeyi hep beraber çocuklarımızla birlikte yapmak istedik. Çocuklarımızın delikanlılığa adım attıkları bu unutulmaz günlerinde yanlarında olmak istedik. İnşallah çocuklarımızın damat olacakları günlerinde de beraber oluruz" diye konuştu.

Belediye olarak ‘Halka hizmet hakka hizmettir‘ düsturuyla hareket ettiklerini ifade eden Başkan Ak, insan odaklı hizmet anlayışlarının bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA