İngiliz Gazetesinden, Türk Markası Select’E Övgü

İngiltere’nin etkili günlük gazetelerinden The Mail on Sunday, krize yenik düşerek kapanışın eşiğine gelen ve Türk işadamı Cafer Mahiroğlu tarafından satın alınarak yenide organize edilen Select kadın giyim mağazalar zincirinin yükselişini sayfalarına taşıdı.

İngiltere’nin etkili günlük gazetelerinden The Mail on Sunday, krize yenik düşerek kapanışın eşiğine gelen ve Türk işadamı Cafer Mahiroğlu tarafından satın alınarak yenide organize edilen Select kadın giyim mağazalar zincirinin yükselişini sayfalarına taşıdı.

İngiliz The Mail on Sunday gazetesi, finans bölümünde Türk işadamı Cafer Mahiroğlu’nun sahibi olduğu kadın giyim mağazalar zinciri Select’in, İngiltere High Street’lerindeki düşüşe inat yükseldiğini yazdı. Halen İngiltere, genelinde 125 mağazası bulunan ve kadınlara hitap eden genç moda zinciri Select’in mağaza sayısını artırmanın hazırlığında olduğunu belirten gazetenin haberinde, “Satışları 21 haftada yüzde 18 artıran Select, ülkenin farklı bölgelerindeki yeni mağazalar açmanın hazırlığını sürdürüyor. Ekonomik krizin de etkisi ile tüketiciler ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığı için modayı takip etmek isteyen diğer mağazalarda satışlar düşerken, Select bu yıl açtığı mağaza sayısını 30’a çıkararak zinciri büyütmek istiyor.” ifadelerine yer verildi.

Select’in patronu Türk moda girişimcisi Mahiroğlu’nun üretimin yarısına yakınını Türkiye’de kurduğu kendisine ait fabrikalarda yaptığına dikkat çekilen haberde, Mahiroğlu’nun Select’i büyüterek High Street’te gerileyen modayı tersine çevirdiği kaydedildi.

ÜRETİMİN YARISI TÜRKİYE’DEN

Select’in Genel Müdürü David Pidgeon’un görüşlerine de yer veren The Mail on Sunday, mağazalarda satılan kadın giyimi ve aksesuarı ürünlerinin yaklaşık yüzde 50 gibi bir kısmının Türkiye’de üretildiğini ve İngiltere’ye ithal edildiğinin de altı çizdi. David Pidgeon açıklamasında, “Ürün üretim temini konusunda Türkiye’nin yakınlığı, Select’e çabuk tükenen ürünleri kısa sürede temin etme imkanı sağlıyor. Birçok giyim firması ve mağazalar üretiminin çoğunluğunu daha ucuz maliyet nedeniyle Çin’de yaparken, Select stoklarını sürekli dolu tutmak için daha yakın olan Türkiye’yi tercih ediyor. Çünkü stokta biten ürünlerin yerine yenisinin konmasını gerekiyor. Çin’de yapılan üretimlerde çoğu zaman 3 aya kadar varabiliyor.” dedi.

Pidgeon, Select’in başarısını “Bizim hedefimiz gençlere yönelik hızlı değişen modayı takip ederek, en süratli şekilde ürünü vitrine taşımak ve modayı takip eden kadınlara aradığı ürünü süratli şekilde en uygun fiyatlarla ulaştırmak.” şeklinde özetledi.