İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Samsun İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Hüseyin Aksoy başkanlığında yapıldı.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı
İl Özel İdaresi Salonu‘nda yapılan toplantının açılışında konuşan Vali Aksoy, Samsun‘da kamu kurum ve kuruşların yaptıkları projelerin toplam değerinin 3 milyar 55 milyon 723 bin TL olduğunu söyledi.

Projeler için bugün kadar 1 milyar 451 milyon 445 bin TL harcandığını ve 2011 yatırım ödeneğinin 287 milyon 204 bin TL olarak planlandığını ifade eden Aksoy, "Dönem sonuna kadar yapılan harcamalar 166 milyon 97 bin TL olduğu gelen bilgilerden anlaşılmaktadır. Projelerin nakdi gerçekleşme oranı yüzde 40, fiziki gerçekleşme oranı da yüzde 44‘tür. Eğitim sektörü 99 projeyle en fazla projeye sahip olan sektörümüz. Bunu 81 projeyle tarım sektörü izlemektedir. Toplam proje bedelleri bazında baktığımızda, 1 milyar 216 milyon TL ile ulaştırma sektörü, bunu 1 milyar 28 milyon TL ile tarım sektörü izlemektedir. Önceki yıllar toplam harcamasında sektör bazında en fazla harcama 970 milyon TL ile ulaştırma sektörü, bunu 299 milyon TL ile tarım sektörü izlemektedir. 2011 yılı ödeneklerine baktığımızda ise, sektör bazında en fazla ödenek 53 milyon TL ile ulaştırma sektörü, bunu 45 milyon TL ile tarım sektörü izlemektedir. 2011 yılı harcamalarına sektör bazında baktığımızda en fazla harcama 41 milyon TL ile ulaştırma sektörü, bunu 25 milyon TL ile eğitim sektörü izlemektedir. Gerçekleşmeler açısından baktığımızda sektör bazında 2011 yılında en çok nakdi gerçekleşme yüzde 50 ile ulaştırma sektöründe, bunu yüzde 35 ile diğer kamu kurum sektörleri takip etmektedir. En çok fiziki gerçekleşme ise yüzde 91 ile ulaştırma sektöründe, yüzde 51 ile diğer kamu sektörleri izlemektedir" diye konuştu.

Vali Aksoy‘un konuşmaları sonrasında kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri yatırım ve projeler hakkında sunum yaptılar.

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan, Canik İlçe Kaymakamı Abdullah Kalkan, Çarşamba İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut da katıldı.

Kaynak: İHA