Esnafa 6 Ayda 28 Milyon Tl Kredi

Antalya‘nın Manavgat ilçesinde Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi 2011 yılının ilk 6 aylık zaman diliminde bin 575 kişiye 28 bin 187 TL kredi kullandırdı.

Esnafa 6 Ayda 28 Milyon Tl Kredi
Kooperatiften son dönemde alınan kredilerin yüzde 40 gibi büyük bir bölümünün, taksi, minibüs, midibüs, otobüs ve kamyon gibi taşıyıcılıkla uğraşan esnafın aldığına dikkat çeken Kooperatif Başkanı Ahmet Özdemir, bunun nedeninin esnafın yaz sezonuna girerken araçlarını yenilemek istemesinden kaynaklandığını söyledi.

Özdemir yaptığı açıklamada, “Faiz oranları yüzde 6, ancak temerrüd faizine girdiği zaman yüzde 21. Arada yüzde 15 gibi bir fark var. Vatandaş gününde borcunu ödediği zaman tekrar kredi almasında zorlukta olmuyor. Temerrüd faizine geçtiği zaman faiz 3 kat yükseliyor. Onun için vatandaşın dikkatli olması lazım. Daha önceki uygulamalarda ödemesini yapamayan vatandaşı 5-6 ay icraya göndermiyorduk. Şimdi yasa gereği 1 ay içerisinde icraya vermek zorunda kalıyoruz. İcraya verdiğiniz zaman birde icra masrafları oluyor. Esnafın zor duruma düşmemesi için zamanında borcunu ödemesi gerekir” dedi.

Kaynak: İHA