Canik’Te Resimler Görücüye Çıktı

Canik Belediyesi‘nin organize ettiği "Canik Sanat Kampı Resim Sergisi" açıldı.

Canik’Te Resimler Görücüye Çıktı
Samsun ve Canik‘in tarihi dokusunu farklı kompozisyonlarla tuvallere yansıtan 14 ressamın eserleri Canik Kültür Merkezi‘nde açılan sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Başkan Genç, sanatın yaşamı renklendiren ve hayatın güzelliklerini öne çıkartan estetik bir değer olduğunu söyledi.

Canik Belediyesi‘nin organizasyonunda 27 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında "Canik Sanat Kampı" adı altında Meşe Kültür Tesisleri‘nde kamp kuran ve Canik‘in ve Samsun‘un tarihi dokusunu farklı kompozisyonlarla tuvallere yansıtan 14 ressamın eserleri, Canik Kültür Merkezi‘nde düzenlenen sergi ile Samsunlularla buluştu. Türkiye‘nin değişik illerinden farklı resim anlayışına sahip 14 ressamın çizdiği 30 eser sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Baro Başkanı Nejat Anıl, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli, meclis üyeleri ve çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi, renkli görüntülere sahne oldu.

Ressamları temsilen açılış konuşmasını yapan Adil Ocak, sanat, kültür ve eğitimin bir ülkenin mihenk taşları olduğunu söyledi. Sanatçıların topluma önder olan kişilikler olduğunu belirten Ocak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi. Anadolu‘yu diyar diyar gezerek çizmeye çalışıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız yedinci sergimiz. 14 Arkadaşımızla birlikte farklı şehirleri çizmeye devam edeceğiz. Canik‘te olmaktan son derece mutluyuz. Canik halkına misafirperverliklerinden ötürü şükranlarımızı sunuyor, Canik Belediye Başkanı Osman Genç‘e bizlere bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

GENÇ: “SANATTA DA VARIZ”

Canik Belediyesi olarak sanatın her alanında destek ve çalışmalarının olduğunu söyleyen Başkan Genç ise, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri sanatı ve sanatçıyı destekliyoruz. Hayatı güzelleştiren her şeyde olduğumuz gibi sanatta da varız. Bölgemizin en büyük ve en modern kültür tesisi olan ‘Canik Kültür Merkezi’ni bu amaca hizmet etmek için inşa ettik. Bu çabalarımız sonucunda Canik, Samsun’da kültürün ve sanatın merkezi haline gelmiştir. Sanat yaşamımızı renklendiren, hayatın güzelliklerini öne çıkartan estetik bir değerdir” dedi.

Başkan Genç, şöyle devam etti: “Türkiye çapında tanınmış, her biri birbirinden değerli 14 ressamımızın katıldığı ‘Canik Sanat Kampı’nı organize etmekten dolayı çok mutluyuz. Meşe Kültür Tesislerimizde günlerce süren sanat kampında sanatçılarımız hayal güçlerini bizim için tuvallere döktüler. Canik’i, Samsun’u bir de resmin diliyle anlattılar. Her bir çizim, bölgemizin güzelliklerini ölümsüzleştiren bir sanat eserine dönüştü. Canik’le sanatı bütünleştiren bir eseri daha hayata geçirmekten son derece mutluyuz. Emeği geçen tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından davetliler ve sanatçılarla birlikte serginin açılışını yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ressamlardan eserleri hakkında bilgi aldı. Canik Sanat Kampı‘na katılan ressamlara şilt takdim eden Başkan Genç, çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: İHA