Büyük Ankara Festivali‘nde Mamak Standına Yoğun İlgi

Büyük Ankara Festivali‘nde açılan Mamak standı, yoğun ilgi gördü.

Büyük Ankara Festivali‘nde Mamak Standına Yoğun İlgi
Bu yıl 4‘üncüsü düzenlenen Büyük Ankara Festivali‘nde Mamak standının açılışını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül gerçekleştirdi. Açılışta vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stantta belediyenin bugüne kadar yaptığı ve yapacağı projelerin maketleri yer aldı. Maketlerin dikkatle incelendiği açılışta, vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.

Açılışta Ankara Seymenlerinin gösterisini büyük bir dikkatle izleyen Akgül, bugüne kadar yapmış oldukları projelerin Mamaklılar tarafından çok beğenildiğini belirtti. Bugüne kadar 12 büyük proje yaptıklarının altını çizen Başkan Akgül, kapalı spor salonu, olimpik havuz, kule projeleri gibi çok ciddi projeleri olduğunu kaydetti. Akgül, özellikle Kule projesinin Türkiye çapında bir proje olduğunu aktararak, bu kapsamda gök bilimleri için de bir atıldığını aktardı. Tüm projeleri için halka anket yapılarak

kararlar alındığını ifade eden Akgül, yapılacak olan çalışmalar için de finansmanlarının hazır olduğu bilgisini verdi. Başkan Akgül, tüm bunlara ek olarak, bilgi evleri açtıklarını ve bunların sayısını artıracaklarını, evde bakım hizmetlerine devam edeceklerini sözlerine ekleyerek, 9 tane de kentsel dönüşüm projeleri olduğunu kaydetti.

Festivalle ilgili olarak da Büyükşehir Belediyesi kapsamı altında tüm belediyelerin kendini tanıtma imkanı bulduğunu dile getirerek, yazı Ankara‘da geçirenlerin burada çok güzel zaman geçirdiğini belirtti.

Başkan Akgül‘ün eşi ise, sosyal sorumluluk projesi kapsamında mağdur ailelerin belirlendiğini ve bu ailelerden kadınlarla nikah şekeri üretimi gibi farklı alanlarda üretim yapılarak, gelirinin de üretimde emeği geçen kadınlara verildiğini aktardı.

Kaynak: İHA