Başkan Topbaş‘tan Gümüşdağ‘a Plaket

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Futbol Federasyonu ikinci başkanı olan Büyükşehir Belediyespor‘un eski Başkanı Göksel Gümüşdağ‘a hizmetlerinden dolayı plaket verdi.

Gümüşdağ‘ı tebrik eden Topbaş, "Bu, bize büyük gurur vermektedir. Ben inanıyorum ki kendisi orada da çok başarılı olacak ve kendisine de başarılar diliyorum. Belediyespor‘da başkanlık döneminde yönetimi ile birlikte yapmış oldukları çalışmalar Türk sporuna ve özellikle futbolda da yeni bir anlayış ve imaj getirmiştir. Ve bugüne kadar hiçbir şaibesi olmayan gayet dengeli ve doğru bir spor ahlakını yansıtmaya çalışmışlardır" dedi.

Gümüşdağ ise, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor kulübünde doğru model olmaya Türk futbolunun ihtiyacı olan istikrar unsurunu özellikle aynı ekiple ve teknik heyetle altıncı senemizde devam etmekteyiz. Bana göre Türk futbolu için çok doğru bir model olduk. Özellikle süper lige çıkışımız ve kupa finali ile bir ‘bozbaykuşlar‘ taraftar topluluğu oluşturduk. Bu kendiliğinden oluştu. Bu çok önemli bir kavram. Sayın başkan da bu sürede hep yanımızda oldu. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin soru üzerine Başkan Topbaş, "Arzu ettiğimiz, Türk sporu ve futbolu yara almamalı. İsteriz ki biran önce sonuçlansın. Tabi şuanda kimse hakkında ön yargılı değiliz" dedi.

"Beşiktaş Asbaşkanı Serdar Adalı‘nın, Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘dan İbrahim Akın‘a transfer karşılığında maçta oynamamasını teklif ettiği" iddiaları sorulan Gümüşdağ, "Bu konuda hiçbir bilgi sahibi değiliz. Özellikle şuan haber kirliliği çok fazla. Konuşmamız doğru olmaz. Hukuki süreç devam ediyor. İlerleyen süreçte sorarlarsa cevabını veririz" dedi.

Kaynak: İHA