Başı dertten kurtulmuyor

Eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın başı dertten kurtulmuyor.

Başı dertten kurtulmuyor
Fransız gazeteci ve yazar eski IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a cinsel saldırı davası açmaya hazırlanıyor.

Fransız gazeteci ve yazar Tristane Banon, ABD'de cinsel saldırı suçuyla 1,5 ay tutuklu kaldıktan sonra kefaletsiz serbest bırakılan eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'a karşı, 2002'de kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açıyor.

Tristane Banon'ın avukatı Me David Koubbi, haftalık L'Express dergisinin internet sayfasına yaptığı açıklamada, müvekkilinin dava dilekçesini yarın savcılığa göndereceğini, savcılığın da ertesi gün dilekçeyi alacağını belirterek, "Müvekkilimle birlikte, bu konudaki kararımızı 1 Temmuz'daki gelişmeden önce haziran ortası almıştık" dedi.

Bugün 31 yaşında olan Tristane Banon, şubat 2007'de katıldığı bir televizyon programında, o tarihten beş yıl önce Strauss-Kahn'ın tecavüz girişimine maruz kaldığını açıklamıştı.
Cinsel saldırıyla suçlanarak tutuklanmasının ardından 1 temmuzda mahkemece kefaletsiz serbest bırakılan eski Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York'ta ev hapsi için kiraladığı evden ertesi gün ayrılmıştı.

Strauss-Khan'ın nereye gittiği bilinmiyor ancak eski IMF Başkanı'nın, IMF'nin merkezinin bulunduğu Washington'da kendine ait bir evi olduğu biliniyor.
Kaynak: AA