Anamas Şenlikleri Yapıldı

Konya‘nın Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova Beldesi‘nde düzenlenen Anamas Dedegül Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Anamas Şenlikleri Yapıldı
Anamas Dağı‘nın eteklerinde Taşkondu mevkiinde bu yıl 10‘uncusu gerçekleştirilen şenliklere, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış ve Gülay Samancı, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Kurucuova Belediye Başkanı Vedat Sabırlı, Gölyaka Belediye Başkanı Ramazan Erdoğan, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Kurucuovalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Can, birlik ve beraberliğin sağlanması ve Kurucuovalılar‘ın bir gün de olsa bir araya gelmesi amacıyla şenliklere 13 yıl önce start verdiklerini söyledi. Bu yıl 10‘uncusu yapılan şenliğin bir başka amacının ise yörenin sorunlarına çözüm bulabilmek olduğuna dikkat çeken Can, “10 yıldır en büyük sorunumuzun yol olduğunu hep dile getirdik. Allah razı olsun, yolumuzda şu an çalışmalara başlandı. Yolun yapımıyla elbette sorunlarımız bitmedi. Çevre yollarımız da var, bunları da bu dönemde aşmayı ümit ediyoruz” diye konuştu. Derneğin faaliyetleri hakkında da bilgi veren Can, her yıl 30 üniversite öğrencisine burs verdiklerini, fakir ve ihtiyaç sahiplerine ise maddi yardımda bulunduklarını aş hizmeti verdiklerini dile getirdi. Kurucuova Belediye Başkanı Vedat Sabırlı da, bölgede devam eden yol çalışmaları hakkında bilgi verdi, Ağlaca bölgesinde yapımına başlanan 7 milyon metreküp su kapasiteli gölet çalışmalarından söz etti.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, bu tür şenliklerin birlik ve beraberliğin en güzel göstergelerinden birisi olduğunu belirtti. Bölgede birlik ve beraberliğin seçimler ve sonrasında yükselişe geçtiğine dikkat çeken Samancı, yol konusunda dile getirilen yol sorunlarına kendilerinin de ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış da, şenliklerin birlik ve beraberliğin vesilesi olduğunu belirterek, “Kurucuova 10 yıldır bunu yapıyor. Bu şenlikler vasıtasıyla senede bir gün bile olsa bu kaynaşmayı bizlere yaşattıkları için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bölgenin ifade edilen sorunlarının ise takipçisi olacağımızdan emin olunuz. Sorunlarınız için nefesimiz yettiğince sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu birlik ve beraberliğin hep sürmesini diliyorum” dedi. Etkinlikte konser programı, eğlenceli yarışmalar, animasyon ve halk oyunu gösterileri gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA