Başkan Altepe‘nin ‘Özel‘ Konukları
Türkiye Özel Kalemler Müdürleri Platformu‘nun organizasyonuyla,‘Balkan Ülkeleri Özel Kalem Müdürleri Bursa Buluşması‘nın ilki, Bulgaristan‘ın 15 şehrinden gelen özel kalem müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi‘nin Bulgaristan‘da ve Balkanlar‘da yaşayan Türklerin kültürel ve sosyal değerlerinin korunması ve tarihi eserlerin restorasyonu ile gelecek kuşaklara aktarılmasında, büyük hizmetleri bulunduğuna işaret eden konuk heyet, Başkan Altepe‘ye Balkan Türkleri nezdinde büyük bir sevgi ve saygı seli bulunduğunu ifade etti. Bu yıl ilki düzenlenen ‘Balkan Ülkeleri Özel Kalem Müdürleri Bursa Buluşması‘nın mesleki dayanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımı anlamında çok önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren konuk özel kalem müdürleri, gösterdiği misafirperverlik dolayısıyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ercan Özel ile organizasyonun gerçekleşmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti. Altepe de konuk heyeti ağırlıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, özel kalem müdürlerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.
Özel kalem müdürlerinin, yöneticilerin ‘eli ayağı‘ olduklarını dile getiren Altepe, "Yöneticilerin programlarıyla ilgili düzenlemeleri, görüşmeleri gerçekleştirerek, iletişim köprüsü kuran özel kalem müdürleri, günlük program trafiğinin sıkıntısız olarak devamında büyük bir öneme sahip. Bu kapsamda, özel kalem müdürlerinin bir araya gelerek, tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunmalarını örnek bir davranış olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.
Balkanlar ve Rumeli‘de yaşayan Türklerin büyük çoğunluğunun, Bursa‘da akrabaları bulunduğuna işaret eden Altepe, Bursa‘nın Türkiye ile Balkanlar arasında bir köprü olduğunu dile getirdi.
Balkanlar‘da onarım bekleyen tarihi ve kültürel eserlerin restorasyonunu dostluk ve kardeşlik bilinci içerisinde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Altepe, bölgede oluşturdukları ekipler aracılığıyla hizmet akışının sürekliliğini sağladıklarını da sözlerine ekledi.
