Seyidoğlu’Ndan Tatlı Kumanyası

Ünlü tatlıcı Seyidoğlu Ramazan ayına özel bir kumanya hazırladı. Yaz helvaları, meyve reçelleri, fındık kreması, pişmaniye, pekmez ve tahin gibi ürünlerden oluşan kumanya, 24,90 liradan satışa sunuldu.

Ünlü tatlıcı Seyidoğlu Ramazan ayına özel bir kumanya hazırladı. Yaz helvaları, meyve reçelleri, fındık kreması, pişmaniye, pekmez ve tahin gibi ürünlerden oluşan kumanya, 24,90 liradan satışa sunuldu.

Paketin tüketiciden büyük ilgi gördüğünü anlatan Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, “Geleneksel kumanyalarda tatlı gıdalar bulunmuyor. Sıcak havalarda tatlı tüketimi gerilese de mübarek ayda bu ilgi yoğun. Sıcak havalar sebebiyle ağır tatlılar yerine yaz helvası gibi hem besleyici hem de hafif tatlılara ağırlık verdik. Firmaların toplu taleplerini karşılamak için haftalar öncesinden hazırlıklarımızı tamamladık.” ifadelerini kullandı.

Mübarek ayda reçel ve yaz helvası ürünlerinde indirime gittiklerini bildiren Göksu, "Konforlu oteller ve restoranlar, yemek şirketleri ve toptancılar stoklarını hazırlıyor. Tedarikçiler daha çok yaz ayı sebebi ile hafif ürünlere yöneliyor. Bol cevizli ve meyveli yaz helvası, kakaolu fındık kreması, zengin reçel ve marmelat ürünlerimize ciddi talep oldu." dedi.

Seyidoğlu Genel Müdürü, mağazalarını Ramazan ruhuna uygun olarak tasarladıklarını ve Osmanlı lezzetlerini tüketiciye sunacaklarını dile getirdi. Mehmet Göksu, "Osmanlı‘nın Ramazan ruhunu yansıtmak için asırlık şerbetleri yeniden üretip mağazalarımızda sunacağız. Bahçe mağazalarımız ve Hadımköy mağazalarımızda İftar ve Sahur menüleri hazırladık. Etkinliklerimiz ve uygun fiyatlarımızla tüketiciye nostaljik bir Ramazan tattırmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Göksu, 6 tür meyveden üretilen hafif kalorili yeni helvalarının yaz ayında ciddi rağbet görmesini beklediklerini vurguladı. Düşük kalorili ürünlerin özellikle büyük şehirlerde ve sıcak Ortadoğu ülkelerinde talep gördüğünü aktaran Göksu, tatlının eskiden kış aylarında bol tüketildiğini şimdi ise yaz ayarlında da satışların devam ettiğini belirtti.