Kamer Genç'e yumurta atan BDP'li çıktı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesiyle ortaya çıkan kriz ile ilgili, Genel Merkez'in tüm milletvekillerini uyararak, "Konuşmayın" talimatı verdiğini bildirdi.

YUMURTA ATAN BDP’Lİ ÇIKTI

Ovacık’ta CHP Tunceli Milletvekiline yumurta atan saldırganın BDP’li Belediye üyesi Akın Gedik olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Gedik’in ilk ifadesinde, aldığı alkolün etkisiyle hareket ettiğini söylediği belirtildi. Gedik, akşam saatlerinde savcılığa çıkarılacak.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise, uğradığı yumurtalı saldırıya ilişkin bir çay bahçesinde basın toplantısı düzenledi. Genç, kendisini yumurta atılmasının arkasında organize bir gücün olduğunu savundu. Yumurta atmanın demokratik bir eylem olduğunu, eylemin sıradan olmadığı ve arkasında farklı güçlerin bulunduğunu anlatan Bahçeli, şöyle dedi:

"Gündüz konserden önce bir panel yapılmıştı. Panele DTP milletvekili Sebahat Tuncel de gelmişti. Ben davet bile edilmedim. Gittim paneli izlemeye bana protokolde bile yer verilmedi. Panel de bütün eleştiriler CHP’ye yapıldı ve ağır sözler sarf edildi. Bütün ısrarlarıma karşı bana söz hakkı bile verilmedi. Akşam konser öncesi bana kısa konuşma hakkı verildi. Konuşma yaptığım sırada aniden bir yumurta atıldı tam kalbimin üzerine düştü, afalladım. Sonra öğrendim ki bana yumurtayı atan BDP ilçe yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda belediye meclis üyesi. Seçimlerde aldıkları mağlubiyeti hazmedemiyorlar."

BDP’YE TEPKİ: BİZ ANORMAL GÜÇLERE BAŞVURMADIK

Kendisine yumurta atan kişinin çevredekiler tarafından dövülmesine engel olduğunu anlatan Genç, "Aslında biz halkın siyasilere meşru tepki göstermesini doğal karşılıyoruz. Ama burada eylemi yapan sıradan ya da halktan biri değil. Bir siyasi partinin mensubu ve aynı zamanda belediye meclis üyesi ve yöneticisi konumunda" diye konuştu.

Bir gazetecinin ‘İktidar partisi bunu farklı şekilde kullanabilir mi? Geçmişte AKP’lilere de yumurta atılmıştı. Siz doğal karşılamıştınız ne diyeceksiniz?’ sorusuna Genç şu yanıtı verdi:

"İki kesim bana karşı çok saldırgan hareket ediyor. Birincisi AKP bana çok büyük saldırılarda bulundular. Meclis içinde bile beni linç etmek istediler. AKP’nin yaptığı yolsuzluk, hırsızlık, talanı her şeyi dile getirdiğim için bana saldırıyorlar. Ama ben asla geri adım atmadım, var olan gerçekleri sürekli dile getiriyorum. Şimdi bu sıralarda yani son seçimleri kazandıktan sonra bu kez de BDP’liler bize saldırmaya çalışıyorlar. Bence bu saldırganlıklarla bir yere varılmaz. Meşru zeminde çıkıp konuşalım kim haklı kim haksız bunu halk karar versin. Halkın iradesi en üstün irade ise, bunun karşısında durmamak gerek. Biz vatandaşın bize oy vermesi için birileri gibi vatandaşımızı tehdit etmedik baskı kurmadık. Anormal güçlere başvurmadık. Tunceli gibi bir yerde 7 defa seçilip Meclis’e gitmek her babayiğide nasip olmaz. Bana yumurta atan kişiden şikayetçi olmadım."

"PARTİMİZ UYARDI AMA BEN KONUŞACAĞIM"

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının istifasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu üzerine partilerinin bu konuda konuşmamaları uyarısında bulunduğunu söyledi. Genç, uyarıya rağmen bir iki şey söylemek istediğini belirterek şöyle dedi:

"AKP, ’imam ordusunu’ kurmak istiyor. Partimizden bütün vekillere mesaj geldi, ‘Kimse konuşmasın, yorum yapmasın’ diye ama yine de bir iki cümle söyleyeceğim. AKP bir imam ordusunu kurmaya çalışıyor. Genelkurmay başkanını alacak, yerine bir imam atayacak. Yani Türkiye’de artık tam bir İslamlaşma hareketi vardır. Biliyorsunuz batının Türkiye için bir demokrasi projesi var, zaten Tayyip ve Abdullah bey kendilerine yakın ve imam hatip mezunu olmayan kişileri bir yere getirmediler. Bu durumda herhalde Genelkurmay Başkanlığı’na bir imam hatip mezunu, kuvvet komutanlıklarına da imam atarlarsa tamamen kendi düşüncelerine uygun bir yapılanmaya gitmiş olurlar."

Kamer Genç'e yumurtalı protesto
Tunceli'nin Ovacık ilçesindeki festivalin açılışında konuşan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e yumurtalı protesto yapıldı.
Tunceli Belediyesi tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen “Munzur Kültür ve Doğa Festivali” kapsamında Ovacık ilçesinde konser etkinliği düzenledi.

Programa katılan Milletvekili Genç, Hükümet Meydanında düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, kendisini de Hüseyin Aygün'ü de milletvekili seçtikleri için teşekkür ederek, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu" href="https://www.beyazgazete.com/kemal-kilicdaroglu.html">Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdiğini söyledi.

Bu sırada, festivale katılanlardan üç kişilik bir grup, ellerindeki yumurtaları Kamer Genç'in üzerine atarak, protesto etti. Üzeri yumurta olan Genç, güvenlik görevlilerinin gruba müdahale etmesi üzerine, “Bırakın, müdahale etmeyin. Onlar yumurta atmakla beni yıldıramazlar” dedi.

Konuşmasına devam eden Milletvekili Genç, daha sonra protokoldaki yerine geçerek, konseri izledi.