'Her şey kendi mecrasında sürüyor'

Cumhurbaşkanı Gül, komutanların emekliliğine ilişkin, dün yaşananların olağanüstü bir durum olduğunu ifade ederek, "Fakat herşey yoluna girmiştir. Kimse Türkiye'de herhangi bir kriz, problem ihtimali görmesin" dedi.

Işık Koşaner emekliliğini istedi (Son Detaylar)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül basın mensuplarına, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları'nın şuradan önce emeklilik kararını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, her şeyin kendi mecrasına girdiğini söylerken, YAŞ toplantılarının normal şekilde yapılacağının altını çizdi. Cumhurbaşkanı Gül, Işık Koşaner'in veda mektubundaki tutuklu generaller konusundaki eleştirileri için de, "Türkiye bir hukuk devletidir ve kuvvetler ayrılığı vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklamaları şu şekilde;

"Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner askeri kimliğine saygı duyduğumuz bir komutandır. Bir süredir kendisi ayrılmayı düşünüyormuş. Biz kendisinin devam etmesini arzu ettik. Buna rağmen kararını da saygıyla karşıladık. Diğer komutanlarında emeklilikleri gelmişti.

Yeni komuta heyetinin YAŞ'taki toplantıları götürmeleri normal karşılanmalı. Herşey kendi mecrasında devam ediyor. Boşluk yok.

Hukuk ülkesinde yaşıyoruz. Kuvvetler ayrılığı sözkonusu. Mahkemelerin kararları ayrıdır. Bu açıdan yapılabilecek bir şey yok.

Herkes bilsinki süreç kendi mecrasında devam ediyor. YAŞ normal kuralları çercevesinde devam edecek. Yeni komuta heyeti ve olacak kişiler YAŞ'ı yönetecek. Başbakan'da başkan olarak toplantılara katılacak. Kendi kararlarını alacaklar. Herhangi bir kriz, problem devam ediyor gibi görmesin kimse. Dün yaşananlar kendi çapında olağanüstü bir durumdur ancak süreç kendi mecrasına girmiştir."