Türkiye’Nin Yeteneği Kuşadası’Ndan

Dünya Beceri Yarışması (World Skills International) Türkiye elemelerinde birinci olan Kuşadalı Emre Turan, Türkiye’yi temsil edecek.

Dünya Beceri Yarışması (World Skills International) yarı final Türkiye seçmeleri, 15-17 Nisan tarihleri arasında Kuşadası, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Toplantı Salonu‘nda yapılmıştı. Kuşadası Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Adnan Uçar ve Meslek Dersleri öğretmenlerinin gayretleri sonucu "Dünya Beceri" Yarışması Türkiye Yarı Finalinde, finale hak kazanmıştı. Daha sonra Ankara‘da yapılan finalde ise Kuşadası, Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi adına katılan Emre Turan Türkiye birincisi oldu.

Ekim 2011 de İngiltere’nin başkenti Londra’da 41’ cisi yapılacak olan Dünya Beceri Yarışmaları (WorldSkills) 50 ülkeden gelecek olan genç yetenekler 45 alanda becerilerini sergileyecekler. Yarışmalar dört gün boyunca ExCeL London’da olacak; ulusal ve uluslararası iş adamları, bakanlar, politikacılar, öğretmenler, eğitimciler, öğrenciler ve medya mensupları‘nın yer alacağı bu önemli yarışmanın aşcılık dalında ülkemizi Kuşadası Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencisi Emre Turan temsil edecek. Dünya yameklerinden örneklerin yarışacağı Vejeteryan menü, av hayvanlarından oluşan ana yemekler, deniz mahsulleri, sıcak branç ve dünya mutfaklarına ait tatlı örneklerinden oluşumakta. Ayrıca yarışmada üç ayrı jüri değerlendirmesi ise hijyenciler, çalışma teknikleri ve kör tadımcılar‘dan meydana geliyor.

WORLDSKILLS DÜNYA BECERİ YARIŞMALARI

II. Dünya Savaşının ardından 1946 yılında İspanya’da usta ve işçilere duyulan gereksinim, İspanyol Gençlik Organizasyonu OJE’nin yöneticisi JoséAntonio Elola Olaso’nun; gençleri, aileleri, öğretmenleri ve yeniden canlanmayı bekleyen sektörlerdeki işverenleri özendirmek için gençler arasında bir yarışma düzenlemeye kalkışması Dünya Beceri Yarışmaları’nın çekirdeğini oluşturmuştur. World Skills International organizasyonu Dünya Mesleki Beceri Yarışmalarından sorumlu tek kurumdur. Dünya Beceri Yarışmasının amacı; üye ülkeler arasında mesleki becerilerin karşılaştırılması, ölçmeye dayalı mesleki eğitimin geliştirilmesi ve gençler arasında mesleki iletişim kurulmasına katkı sağlamaktır. Bir diğer amacı da gençlere geleceklerinin etkin ve nitelikli bir mesleki eğitim sistemine dayandığını göstermektir.Devlet kurumları, girişimciler ve mesleki eğitim okullarının ilgisini çeken bu etkinliğin son derece basit, ancak içeriğindeki; farklı alanlardan insanların rekabetini izleme,Yeni meslek alanları ve eğitim programları geliştirme düşüncesi büyük bir ilgi ve başarıya yol açmıştır.

Kaynak: İHA