Bayraktar, Güven Tazeledi

Kastamonu Hazreti Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı 8. Olağan Genel Kurulu Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda yapıldı. Tek liste halinde girilen seçimde mevcut başkan Hikmet Bayraktar güven tazeledi.

Bayraktar, Güven Tazeledi
Divan Başkanlığını eski Belediye Başkanı Süleyman Yücel‘in yaptığı ve 2009‘da göreve gelen Başkan Hikmet Bayraktar ile yönetimi tekrar seçilerek kurulda 2 yıllık faaliyetlerini anlattı. Vakıf tarafından 2003 yılında satın alınan Şeyh Şaban-ı Veli Türbesinin hemen yanındaki ev yıkılarak 2008 yılında temeli atılarak kısa sürede kaba inşaatını tamamlandığını belirten Başkan Bayraktar, öncelikle bay-bayan, şadırvan ve kurban kesme yerinin bitirildiğini söyledi. Daha sonra hizmet binasındaki özürlü tuvaletleri, vakfın idari işlerinde kullanılacak olan dairesi ve aşevinin tamamlandığını anlatan Bayraktar, vakıf binası için toplam 500 bin TL harcandığını ifade etti. Vakıfa bağlı 2000 yılından beri Yükseköğretim öğrencilerine hizmet veren “Nedime Kaya Kız Öğrenci Yurdu ve Turan Erkek Öğrenci Yurdu” geçmiş yıllara oranla azalan öğrenci sayısı ve buna bağlı olarak mali yapılarında meydana gelen bozulmalara rağmen toparlanarak bu dönemde hizmet vermesinin sağlandığını belirten Bayraktar, 2 bin 500 TL‘den 7 bin 500 TL‘ye çıkartılar kira nedeniyle Nedime Kaya Kız Öğrenci Yurdu‘nu kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Diğer Turan Erkek Öğrenci Yurdu‘nun ise, erkek öğrenci sayısının 24‘ün altına düşmesinden dolayı kız yurduna dönüştürüldüğü ve şuanda 50‘nun üzerinde kız çocuğunun kaldığını belirtti. Şaban-ı Veli‘nin hayatını anlatan ve araştırmacı yazar Fazıl Çiftçi tarafından kaleme alınan yeni bir kitabın satışa sunulduğunu belirten Bayraktar, cami ve hizmet binasındaki yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Bayraktar, cami ve hizmet binasının doğalgaza kavuşturulduğunu, çatının onarıldığını, halıların değiştirildiğini, bahçe içinin yeşillendirildiğini, mezarlıklar ve çevresinin çiçeklendirildiğini ifade etti. 2 yıl boyunca yapılan çalışmalarda 606 bin 454 TL paraca harcandığını ve buna karşılıkta aynı miktarda gelir elde edildiğini belirten Bayraktar, ileriye dönük projelerinden de bahsederek Kastamonu‘ya İlahiyat Fakültesi‘nin kazandırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Bayraktar, fakir öğrencilerin konaklayabileceği kız ve erkek yurdu yapmak istediklerini de belirterek bu konuda hayırsever vatandaşlardan destek istedi. Denetleme Kurulu Raporunda yaptıkları çalışmalardan dolayı Başkan Hikmet Bayraktar ve yönetimi övgüyle bahsedilirken mali durumlarının ise geçmiş yıllara göre her dönem daha iyiye gittiği belirtildi.

Kaynak: İHA