Antalya‘da Jet-Ski Kazasının Ardından

Antalya‘da ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Hediye Durmaz, bu yıl ilk kez gittiği denizde jet-ski kazası sonucu ağır yaralandı. Sağlık durumu iyiye giden Durmaz‘ın tüm bulgularının iyiye gitmesi halinde yarın tabucu edileceği açıklandı.

Bu yıl sınıfını üstün başarı belgesiyle geçen 13 yaşındaki ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Hediye Gündüz, öğle saatlerinde ailesiyle birlikte gittiği Lara Halk Plajı‘nda Kanadalı kadın turist Nazgool Mahmudpur kullandığı jet-skinin çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Hemen Medical Park Hastanesi‘ne kaldırılan Hediye Durmaz‘ın Yoğun Bakım Ünitesi‘nde tedavisine devam ediliyor. Olay sonrası denizden apar topar çıkan Hediye‘nin yakınları hastaneye koşturdu. Yoğun bakım servisine alınmayan ailenin üzün

bekleyişi devam ederken, gözü yaşlı anne Ayşe Durmaz, kızına bu hale getirenlerin cezalandırılmasını istedi.

"KIZIM BU YIL İLK KEZ DENİZE GİTTİ"

2 çocuk annesi ev hanımı Ayşe Durmaz(37) bu yıl ilk kez kızı Hediye‘nin yoğun isteği üzerine denize geldiklerini aktardı. Anne Durmaz," Kızım sınıfını başarıyla geçti. Hediye geçen haftada denize gidelim diye ısrar etmişti ama kabul etmemiştim. Ama bu hafta karne hediyesi olsun hem de kızımın isteğini kırmayayım diye denize gedik. Sezonun ilk denizine geldik bu talihsiz olay başımıza geldi. Kızım sahilde akrabalarıyla yüzüyordu. Biranda bir jet-sikinin kalabalığın arasına daldığını gördüm.

Kıyı ile kızımın arası 4 metre bile yoktu. Jet-siki son sürat kıyıya geldi. Sonra baktım ki kızımı kanlar içinde kıyıya çıkarıyorlar. Kızımı en son o halde gördüm. Saatlerdir üzüntü içindeyim. İnşallah kızım sağlığına kavuşur, suçlularda cezasını çeker" diye konuştu.

"HEDİYE‘Yİ KENARA ÇEKTİM"

Hediye‘nin eniştesi Selim Ören(30) kıyıda yeğenleri ile yüzdüğünü belirterek, "Arkamı döndüm, jet ski bize doğru geliyor. Hemen Yasin diye bağırdım, ardından Hediye‘yi simitinden asıldım ama jet- siki gelip kafasına çarptı. Hemen Hediye‘yi kıyıya çıkardım. Jet-siki çok hızlıydı. Eğer simitten tutup çekmesem jet-ski Hediye‘nin üzerinden geçecekti. Daha kötü bir olay olacaktı" şeklinde konuştu.

Hediye ile aynı yerde denize giren kuzen Yasin Durmaz(14)ise jet-skinin kendisine de çarptığını kaydederek, "Ben de kafamdan yaralandım. Röntgen filmi çektirdim önemli bir şeyim yok. Kaza anında eniştem bana seslenip denizin dibine dalmasaydım. Şuan bende ağır yaralı olabilirdim. Umarım kuzenim en kısa zamanda iyileşir" dedi.

Medical Park Hastanesi‘nden yapılan açıklamada, Hediye Durmaz‘ın kafa travması geçirdiği belirtilerek, "Hediye‘nin, ilk müdahalesinin ardından bilgisayarlı beyin tomografisi çekildi, gerekli diğer konsültasyonlar yapıldı, patolojik bir bulguya rastlanmadı. Genel durumu iyiye giden Hediye Durmaz, bugün tedbir amaçlı yoğun bakımda kalacaktır. Yarın tüm yaşamsal bulgularının normal olması üzerine normal odaya çıkarılacaktır" denildi.

Kaynak: İHA