Yıldırım: Araç Sayısı Artarken Ölümlü Kazalarda Yüzde 35 İle 89 Azalma Var

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 15 milyonun üzerinde araç olduğunu belirterek, “Son zamanlarda araç sayısındaki artış yüzde 100‘ü geçmesine rağmen, ölümlü trafik kazalarında yüzde 35 ile yüzde 89 arasında azalma var.” dedi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 15 milyonun üzerinde araç olduğunu belirterek, “Son zamanlarda araç sayısındaki artış yüzde 100‘ü geçmesine rağmen, ölümlü trafik kazalarında yüzde 35 ile yüzde 89 arasında azalma var.” dedi.

    Bakan Yıldırım, İzmir’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ziyaretinde bulunuyor. Yıldırım, İzmir Şoförler Odası‘nı ziyaret ederek oda başkanlarıyla bir araya geldi. Bakan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, teşekkür için geldiğini, verilen sözleri hiç taviz vermeden yerine getireceklerini söyledi.

    Her zaman olumlu bakacaklarının atını çizen Yıldırım, her ne olursa olsun her zaman en önce düşüncelerini ‘nasıl çözeriz‘e odaklanacaklarını, ‘nasıl olmaz diye’ olumsuz düşünmeyeceklerini söyledi.

    Yıldırım, Türkiye’de motorlu araç sayısının 15 milyon 536 bini aştığını belirterek, ”Bu ne anlama geliyor, son 5 yılda artış yüzde 100‘ü geçti. Eğer motorlu araç sayısı artarken bunu taşıyacak bölünmüş yollar yapılmasaydı, trafiğin halini siz düşünün. Hayal bile edemiyorum. Size bir rakam vereyim, bölünmüş yolların devreye girmesiyle birlikte milyon yolcu/km başına kaza oranları yüzde 6‘dan yüzde 3,39‘a geriledi. Daha fazla seyahat, daha fazla trafik, daha fazla kaza, ölümlü kaza sayısında yüzde 35 ile yüzde 89 arasında azalma var. Bu çok iyi bir haber, biz istiyoruz ki Türkiye, hep olumsuz şeylerle anılmasın. Trafik kazalarında liste başı olmasın.” dedi.

    Araç muayeneleri konusunda Türkiye‘nin bir devrim gerçekleştirdiğini bildiren Bakan Yıldırım, ‘hayali‘ muayeneden ‘fenni‘ muayeneye geçildiğini, bu anlamda dünyaya örnek olunduğunu söyledi.

Yıldırım, birlik beraberliğe vurgu yaparak dünyadaki diğer devletlerin son terör olaylarından ders almasını istedi. Yıldırım, silahların gölgesine sığınıp masum kişilere silah doğrultarak özgürlük istenemeyeceğini, artık hiç kimseye taviz verilmeyeceğini belirtti. Yıldırım, "Her türlü özgürlüğe evet ama masum ve gençlere silah doğrultarak, diktatörlükle özgürlük isteyenler artık kusura bakmasınlar.“ şeklinde konuştu.

    Yıldırım, ‘silahları arkasına alıp’ özgürlük talebinde bulunanların, bu taleplerine karşılık verilemeyeceğini belirterek, ‘‘Her şeyden önce yüce parlamentoda siyaset yapacakların terörle bağlantılarını koparması lazım. Yoksa bu büyük millet, vatan toprağı üzerinde bir hesaba, bir operasyona müsaade etmez. Bunu da herkes bilsin.” dedi.

    Bakan Yıldırım, bu dönemde dünyanın kasıp kavrulduğunu, ülkelerin iflas ettiğini, diktatörlüklerin bile sallandığını ama Türkiye‘de demokrasinin, milli iradenin güçlendiğini dile getirdi.

Yıldırım, ardından, İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi‘ni ziyaret etti.