Yayladağı Çadır Kentinde Karışıklık

Hatay‘ın Yayladağı ilçesinde kurulu bulunan Suriyeliler‘in kaldığı çadır kentte çıkan olaylarda iki polis memuru ve bir sağlık görevlisi yaralandı.

Yayladağı çadır kentte Suriyeli vatandaşların kendi aralarında çıkan olayların sebep olduğu karmaşada olaylara müdahale eden polis asker ve sağlık görevlilerine taş ve sopalarla saldıran Suriyeliler sivil çalışanlarıda kamp dışına çıkardılar. Olay yerine çok sayıda asker ve jandarma takviye edilirken çıkan olaylarda iki polis memuru ve bir sağlık görevlisi yaralandı.

Yaklaşık 3 bin kişinin barındığı Yayladığı 1‘inci geçici çadır kampında kalan Suriyeli iki aile arasında henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Olayın büyümesi üzerine kavgayı ayırmak isteyen polis memurları, çadırların bulunduğu alana girdi. Suriyeliler, burada kavgayı ayırmaya çalışan polis memurlarını taşladı. Çıkan arbedede iki polis memuru atılan taşlardan hafif şekilde yaralandı. Ayrıca iki polis otosunun camları kırıldı. Olayların daha fazla büyüme ihtimaline karşı, bölgeye çevik kuvvet ve

asker sevk edildi.

Suriyeliler rehin aldıkları 7 kızılay personelini kazan dairesine kilitlediler. Olay yerine giden Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan Suriyelilerle görüştükten sonra Kızılay personeli serbest bırakıldı.

Polis jandarma ve çevik kuvvet birliklerinin geniş güvenlik tedbirleri aldıkları olaylar yatıştırılmaya çalışılıyor.

Kaynak: İHA