Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir‘de

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye‘nin 2023 hedefleri doğrultusunda bilgi toplumu oluşturmak için çıkılan yolda gelecek dönemde gençlere çok büyük görev düştüğünü söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir‘de
Ulaştırma Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Valiliği Mavi Salon‘da düzenlenen törenle 2011 SBS, LYS ile 52. Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında derece yapan 8 öğrenciyi ödüllendirdi. Törene İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Ali Aşlık ve Nesrin Ulema, İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, ilçe milli eğitim müdürleri ile öğrencilerin yakınları katıldı. Bakan Yıldırım, uygulanmaya başlanacak olan Fatih Projesi‘yle 620 bin derslik ve 43 bin

okulun akıllı sınıflara dönüştürüleceğini, öğrencilerin tablet bilgisayarla donatılacağını söyledi. Okullardaki bilgisayar ve geniş bant internet sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu: "Türkiye‘nin 2023 vizyonu doğrultusunda bilgi toplumu oluşturmak için çıkan yolda gelecek dönemde gençlere çok büyük görev düşüyor. 4 yıl sürecek olan Fatih Projesi‘yle sınıflar akıllı sınıflara dönüştürülecek, öğrencilere tablet bilgisayarla donatılacak. Bu proje 6 milyar liraya malolacak.

İzmir‘in pilot il olarak seçilmiş olması memnuniyet verici."

Kazanılan başarıların ödüllendirilmesi gerektiğini anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Sınavlar ve uluslar arası yarışmalarda başarı elde eden genç yavrularımızı tebrik ediyorum. Geleceğimizin yüzde 100‘ü onlardan oluşacak. Atatürk‘ün bize emanet ettiği Cumhuriyet‘imizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak gençler sayesinde olacak."

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise bugünün en değerli sermayesinin beyin olduğunu ve onları değerlendirmenin çok önemli olduğunu söyledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ise 2010 -2011 eğitim öğretim yılı ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

Kaynak: İHA