Perulu Hasta Malatya‘da Şifa Buldu

Pucaramanta (Kızılderili) müzik grubunun Perulu üyesi ‘Karhu‘ lakaplı Fernando Carhuamaca Qijada, Malatya‘da şifa buldu.

Arguvan Türkü Festivali‘ne katılan Pucaramanta (Kızılderili) müzik grubunun Perulu üyesi Fernando Carhuamaca Qijada, konser sonrası bir rahatsızlık geçirerek Malatya Gözde Hastanesi‘ne kaldırıldı. Genel Cerrah Yasin Karaduman, hastayı muayene ederek çeşitli tetkikler yaptı. Yapılan tetkikler sonrası açık kolesistektomi yapılan hasta sağlığına kavuştu.

Perulu hastaya uygulanan ameliyat hakkında bilgi veren genel cerrah Yasin Karaduman, "Hastamız Fernando, karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle bize geldi. Acil poliklinikte yapılan muayenesinde karın ağrısı ileri boyutlardaydı. Batında yaygın hassasiyet vardı. Yapılan tetkiklerin ardından, karaciğerin ileri derecede hassas olduğu, safra kesesinin çok genişleyip büyümüş olduğu ve kanalın tıkalı olduğu anlaşıldı. Lökosit yüksek değerdeydi. Tetkiklerden sonra ameliyata karar verdik. Laparoskopik

olarak batın içerisine girdik. Karın içerisindeki safra kesesinin ileri derecede gergin olduğunu gördük. Zorlanmamıza rağmen açık kolesistektomiyi başarılı bir şekilde yaptık. Hastamız şu anda da gayet iyi durumda" dedi.

Pucaramanta müzik grubunun Türk üyesi ‘Anka‘ lakaplı Sevda Bozkurt ise, "Geldiğinde ağrısı vardı. Konser öncesinde şiddetli bir ağrısı vardı. İğne ve ağrı kesicilerle programı tamamladı. Fakat akabinde ağrılar yine devam etti. Şu anda durumu çok daha iyi. Bu rahatsızlık biz Letonya‘dayken başlamıştı. Letonya‘da ameliyata karar veremedik. Türk doktorlarına güveniyordu. Burada olması bir tesadüf değildi ama rahatsızlığın burada artması bir tesadüftü. Türk doktorlarının arasında ve böyle güzel bir hastanede

olmak kendisine büyük bir rahatlık verdi" diye konuştu.

Fernando‘nun birkaç güne kadar hastaneden taburcu edileceği bildirildi.

Kaynak: İHA